Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Παιχνίδια στην Αιτωλοακαρνανία 1940-2010" από το Τμήμα ΔΠΠΝΤ (φωτο)

Στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα: “Παιχνιδοϊστορίες: Παιχνίδια στην Αιτωλοακαρνανία 1940-2010” από τους φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο των μαθημάτων “Θέματα Λαϊκού Πολιτισμού” της κ. Κ. Γκουγκουλή, “Ανάδειξη και Προβολή Πολιτισμικών Αγαθών” της κ. Ν. Πάντζου και “Διαχείρισης Ψηφιακών Πολιτισμικών Προϊόντων” του κ. Γ. Στυλιαρά σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου.
Η έκθεση στοχεύει στην ανάδειξη του παιχνιδιού ως πηγής δημιουργικότητας αλλά και ως ιστορικού τεκμηρίου για την πρόσληψη και την εμπειρία της παιδικής ηλικίας ,από την περίοδο της Ναζιστικής Κατοχής μέχρι το γύρισμα του 21ου αιώνα, στην περιοχή του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας. Την έκθεση πλαισιώνει η συλλογή Ελληνικών βιοτεχνικών παιχνιδιών 1950-1960 της συλλέκτριας Νίνας Καρακώστα.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια κατασκευής χειροποίητων παιχνιδιών.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10.00-14.00 και 18.00-21.00
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.
Facebook: Παιχνιδοϊστορίες / Παιχνίδια στην Αιτωλοακαρνανία 1940-2010.
Το δελτίο τύπου του Δήμου Αγρινίου για τα εγκαίνια:
“Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα : “Παιχνιδοϊστορίες: Παιχνίδια στην Αιτωλοακαρνανία 1940-2010”
από τους φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο των μαθημάτων “Θέματα Λαϊκού Πολιτισμού” της κ. Κ. Γκουγκουλή, “Ανάδειξη και Προβολή Πολιτισμικών Αγαθών” της κ. Ν. Πάντζου και “Διαχείρισης Ψηφιακών Πολιτισμικών Προϊόντων” του κ. Γ. Στυλιαρά σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου, στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Αγρινίου κ.Παπαγεωργίου Μαρία στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε τους υπεύθυνους καθηγητές και του φοιτητές της Πανεπιστημιακής σχολής Αγρινίου για την πρωτότυπη αυτή έκθεση που μας ταξίδεψε στα όμορφα παιδικά μας χρόνια τονίζοντας, ότι ο Δήμος Αγρινίου θα είναι πάντοτε αρωγός σε ανάλογες εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων και φορέων και ιδιαίτερα στην Πανεπιστημιακή Κοινοτήτα.
Στην συνέχεια οι υπεύθυνοι καθηγητές ευχαρίστησαν το Δήμο Αγρινίου για την βοήθειά του και του συμπολίτες μας που πρόσφεραν συλλεκτικά παιχνίδια περασμένων εποχών και ιδιαίτερα την συλλέκτρια Ελληνικών βιοτεχνικών παιχνιδιών 1950-1960 κ. Νίνα Καρακώστα.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια κατασκευής χειροποίητων παιχνιδιών.
Διάρκεια Έκθεσης : έως την Τρίτη 30 Μαΐου 2017
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10.00-14.00 και 18.00-21.00″





























