Γεγονότα

Tα δυο "άγνωστα" μεγάλα οδικά έργα της Αιτωλ/νίας

epi-dromos-platygialiΜπορεί όλα τα βλέμματα να έχουν πέσει στην ολοκλήρωση των 5 μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας καθώς εκεί έχουν δαπανηθεί αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ όμως στη χώρα γίνονται και πολλά άλλα οδικά έργα τοπικής σημασίας που με τη σειρά τους συνδέονται με κάποιον από αυτούς τους αυτοκινητόδρομους. Σήμερα θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα από αυτά τα έργα που βρίσκονται στα “μετώπισθεν” της δημοσιότητας.

Περιμετρικός Κατερίνης:Είναι το έργο που ολοκληρώνει τον Περιμετρικό Κατερίνης. Έχει 10,3χλμ μήκος και περιλαμβάνει 5 ισόπεδους κόμβους. Το κόστος του φτάνει τα 56,5εκ.ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι η Κ/Ξ Πετρής-Αναστηλωτική με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017. Ο δρόμός αυτός συνδέεται με τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Μικρή Περιμετρική Πάτρας: Είναι έργο 21,9εκ.ευρώ που ολοκληρώνει την ¨μικρή” Περιμετρική της πόλης. Ξεκίνησε το 2014 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. Ανάδοχος του έργου είναι η Εργοδυναμική Πατρών. Ο δρόμος είναι σε επαφή με την Ολυμπία Οδό.

Λαμία-Καρπενήσι, τμήμα Καστρί-Μακρακώμη. Είναι έργο 30,6εκ.ευρώ και είναι ένα μέρος του άξονα που όμως δεν τον ολοκληρώνει καθώς χρειάζεται και επόμενη εργολαβία σε άλλα τμήματα. Ανάδοχος του έργου είναι η Κ.Ρούτσης. Η ολοκλήρωση του δρόμου προβλέπεται το 2017. Ο δρόμος συνδέεται με τον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και τον Αυτοκινητόδρομο Ε65.

Θέρμη-Γαλάτιστα: Το οδικό τμήμα Θέρμη-Γαλάτιστα αποτελεί μέρος της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκη-Πολύγυρος. Το έργο, κόστους 36 εκ. ευρώ κατασκευάζεται από την ΚΞ Τρικάτ-Τομή και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017, ωστόσο θα χρειαστεί και νέα εργολαβία. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει αναβάθμιση 20χλμ δρόμου.

Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος: Είναι τμήμα του κάθετου άξονα της Ιόνιας Οδού που φτάνει μέχρι τον Αστακό. Το συγκεκριμένο τμήμα είναι 6χλμ. ξεκίνησε το 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Ανάδοχος είναι η Εργοδυναμική Πατρών. Το κόστος είναι 24,5εκ.ευρώ και φυσικά συνδέεται με την Ιόνια Οδό.

Πατρίδα-Νάουσα: Είναι τμήμα του άξονα Βέροια-Νάουσα-Σκύδρα. Είναι ένα επεισοδιακό έργο που έχει ιστορία πολλών ετών. Το κόστος του είναι 31,5, κατασκευάζεται από την ΤΟΜΗ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017. Αυτό το τμήμα έχει μήκος 7,7χλμ ενώ ο άξονας είναι κόντα στην Εγνατία Οδό.

Φωκιανός-Κυπαρρίσι: Είναι τμήμα του άξονα Μύλοι-Άστρος-Κυπαρίσσι. Το έργο έχει μήκος 20χλμ, κόστος 18,5εκ.ευρώ και κατασκευάζεται από την ΣΧΣ ΑΤΕΕ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017.

Αγρίνιο-Άγιος Βλάσης: Είναι τμήμα του άξονα Αγρίνιο-Καρπενήσι (ουσιαστικά μία περιμετρική του Αγρινίου). Έχει μήκος 7χλμ, κόστος 24εκ.ευρώ και το κατασκευάζει η ΙΝΤΕΡΚΑΤ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2018. Ο δρόμος είναι κοντά στην Ιόνια Οδό.

Μουδανιά-Ποτίδαια: Είναι τμήμα του κάθετου άξονα Θεσσαλονίκη-Κασσανδρεία. Το έργο έχει μήκος 4,2χλμ, κόστος 25εκ.ευρώ και το ολοκληρώνει η ΤΟΜΗ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017. Ο δρόμος είναι σε επαφή με την Περιφερειακή Θεσσαλονίκης.

Εκτός από αυτά τα έργα υπάρχουν αρκετά ακόμα σημαντικά οδικά έργα που εκτελούνται και είναι σε προχωρημένη κατασκευή όπως τα 2 οδικά έργα στον άξονα Θεσσαλονίκη-Κιλκίς, η ολοκλήρωση του Περιφερειακού Βόλου, η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Κομοτηνή-Σύνορα, η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Καλλονή-Σίγρι, η Παράκαμψη Αρναίας, το οδικό τμήμα Δρυόπη-Γαλατάς. κ.α.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button