Τέχνες

Τα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης των έργων του Αλέκου Φασιανού στο Αγρίνιο (φωτο)

pol-fasianos-agr4
Στο Αγρίνιο μετακόμισε από τις 4 Μαρτίου η έκθεση 91 έργα του Αλέκου Φασιάνου από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Δήμο Αγρινίου, τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και τον Τηλεοπτικό Σταθμό “ΑΧΕΛΩΟΣ TV”.

Συγκεκριμένα χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν στο Παπαστράτειο Μέγαρο τα εγκαίνια της έκθεσης μπροστά σε πλήθος φιλότεχνων. Πρόκειται για τη συλλογή «91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού» ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς. Η συλλογή αυτή ανήκει στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου Χρήστος Θετάκης, ο ιδιοκτήτης της Πινακοθήκης Χρήστος Μοσχανδρέου, ο ιδιοκτήτης του “Αχελώος TV” Κώστας Μπόκας, και η επιμελήτρια που ανέλυσε τα δεδομένα της έκθεσης, Λουίζα Καραπιδάκη.

Μεταξύ των παρόντων και ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου Γιάννης Βαϊνάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ομιλία του ο κ. Μοσχανδρέου εξέφρασε για άλλη μία φορά την πρόθεσή του, να μεταφέρει κάποια στιγμή την έδρα της πινακοθήκης από το Μεσολόγγι στην Αθήνα.

Ώρες λειτουργίας: από Δευτέρα έως Παρασκευή : 11.00- 13.00 & 18.00 -21.00

Είσοδος ελεύθερη

pol-fasianos-agr1 pol-fasianos-agr2 pol-fasianos-agr3

pol-fasianos-agr12

pol-fasianos-agr4 pol-fasianos-agr5 pol-fasianos-agr6 pol-fasianos-agr7 pol-fasianos-agr8 pol-fasianos-agr9 pol-fasianos-agr10 pol-fasianos-agr11

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close