ΓεγονόταΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης για το Τμήμα ΔΠΠΝΤ-παράπονα για τις απουσίες βουλευτών

Σαλμάς, Καραγκούνης, Κωνσταντόπουλος, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Παιδείας

Ικανοποιημένοι ως προς την στάση όσων παρέστησαν, αλλά και απογοητευμένοι για τις απουσίες, δηλώνουν οι φοιτητές του Τμήματος ΔΠΠΝΤ του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργεί στο Αγρίνιο, μετά την τηλεδιάσκεψη που οργάνωσαν την περασμένη Τρίτη.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, υπήρξε μια συμφωνία, που απαιτεί όμως συντονισμό, ώστε να διεκδικηθεί η επανίδρυση του Τμήματος, ενώ από τις περισσότερες πλευρές τονίστηκε πως το θέμα βρίσκεται στα χέρια του Υπουργείου Παιδείας και του Πρωθυπουργού.

“Πρέπει να γίνει κάτι και να γίνει τώρα. Διαφορετικά σύντομα το Αγρινίου θα μείνει με ένα Τμήμα”, είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των φοιτητών, ενώ ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, σημείωσε: “Η Σύγκλητος διαχρονικά δεν ήθελε Τμήμα έξω από την Πάτρα. Δεν θέλουν την ανάπτυξη αλλά την σύμπτυξη. Τα Τμήματα του Αγρινίου δημιουργήθηκαν με κόπο, αυτό που προωθείται δεν είναι ανάπτυξη”.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στη διάσκεψη, δια των εκπροσώπων τους, εξάγουν τα παρακάτω συμπεράσματα:


“Ουσιαστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος επέμεινε στη θέση για Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και αποκάλυψε ότι τη προηγούμενη εβδομάδα μαζί με του κ. Σαλμά , Καραγκούνη συνάντησαν τον υφυπουργό Παιδείας κ. Συρίγο και ζήτησαν επανίδρυση ΔΠΠΝΤ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι θα υπάρξουν κινήσεις σήμερα και τη Παρασκευή θα μας ενημερώσει και επανέλαβε την ανάγκη της κυβέρνησης για επέμβαση , από μεριά Περιφέρειας ο κ. Δημητρογιάννης διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει τον κ.Φαρμάκη για τη κατάσταση και θα μιλήσει μαζί του και διευκρίνισε ότι η στάση της Περιφέρειας δεν θα αλλάξει .

Ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τζιχριτζής και ο πρόεδρος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λ. Μπλέτσας έδωσαν διαβεβαιώσεις για στήριξη αλλά με λύπη δεν είδαμε άλλον Πολιτικό φορέα να συμμετέχει στη τηλεδιάσκεψη παρά τον κ. Κωνσταντόπουλο και τον κ. Σαλμά όπου μπήκε δυστυχώς μόνο για δύο λεπτά.

Ο κ. Καραγκούνης, καλέσαμε στο πολιτικό του γραφείο κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για να μας πουν οτι είναι σε επιτροπή της Βουλής και ίσως συνδεθεί, πράγμα το οποίο δεν έγινε, και επίσης με λύπη μας παρατηρούμε ότι ο κ.Λιβανός (που είναι και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει σημαίνοντα λόγο στη κυβέρνηση) δεν όρισε κάποιο αντιπρόσωπο του αφού μας κάλεσαν τη τελευταία στιγμή για να μας ενημερώσουν ότι έχει πιεσμένο πρόγραμμα.

Οταν κάτι το θέλουμε πολύ, φροντίζουμε να συμμετέχουμε με κάποιο τρόπο. Τελικά ποιος από τους κυβερνητικούς πολιτικούς ενδιαφέρεται πραγματικά για το Αγρίνιο και τη νέα γενιά που επένδυσε σε αυτό;”

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Η μόνη λύση είναι επειδή δεν υπάρχει χρόνος και η Κεραμέως θα καταθέσει σύντομα νομοσχέδιο, η ένταξη των τμημάτων του Αγρινίου και του Μεσολογγίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Θα προηγηθεί σχέδιο με οικονομοτεχνική μελέτη, η οποία θα συνταχθεί από τους καθηγητές του Αγρινίου γιά να επανιδρυθεί το τμήμα ΔΠΠΝΤ. Το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας θα πάει στο καλό στην πανεπιστημιούπολη του Ρίου και όλα τα υπόλοιπα γεωπονικά τμήματα του Αγρινίου θα υπαχθούν στη Γεωπονική Σχολή της Άρτας. Έτσι κι αλλιώς τα έχουν ξεγραμμένα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και πρότειναν την απάλειψή τους από το φετινό Μηχανογραφικό.
    Η Άρτα δεν είναι μακριά ούτε από το Αγρίνιο, ούτε από το Μεσολόγγι. Απέχει από το Αγρίνιο, όσο εκείνο από την Πάτρα ενώ το Μεσολόγγι είναι πιό μακριά, δεν υπάρχει όμως το εμπόδιο του Ρίου-Αντιρρίου. Έπειτα, τα 3 τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας λειτούργησαν γιά μία επταετία κάτω από την ομπρέλα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα κατάργησης ή συγχώνευσή τους. Τα προβλήματα ξεκίνησαν το 2013 όταν καταργήθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button