Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τα αιτήματα που κατέθεσαν οι δικαστικοί υπάλληλοι του Αγρινίου στον υπουργό Δικαιοσύνης

Οικονομικά και θεσμικά αιτήματα που άπτονται του καθημερινού εργασιακού βίου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αγρινίου, έθεσαν τα μέλη του Δ.Σ. στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022.

Τα θέματα που τέθηκαν προφορικώς και εγγράφως στον Υπουργό Δικαιοσύνης ήταν:


1) Άμεση πρόσληψη φύλακα, ο οποίος θα επωμιστεί με το άνοιγμα και το κλείσιμο του κτιρίου, καθήκον που έως και σήμερα επιτελούν, πέραν των καθηκόντων τους, οι ελάχιστοι υπηρετούντες δικαστικοί επιμελητές των υπηρεσιών μας.

2) Υπαρξη κονδυλίων για θέματα όπως η θέρμανση του κτιρίου, καθώς ο μοναδικός προμηθευτής που συνεργάζεται με το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας έχει πάρα πολύ καιρό να εξοφληθεί με αποτέλεσμα ενόψει χειμώνα να είναι αδύνατο να τους εξυπηρετήσει.

3) Μη έγκαιρη και άμεση πληρωμή εξωτερικών και απαραίτητων συνεργατών για την εκτέλεση των εργασιών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι διερμηνείς, οι πραγματογνώμονες, οι μεταφραστές καθώς και οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν υποθέσεις στα πλαίσια της νομικής βοήθειας

4) Μηχανοργάνωση άπαντων των υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου καθώς η σύνδεση με την ενιαία βάση του solon δεν έχει ολοκληρωθεί για όλα τα ποινικά δικαστήρια της χώρας παρά μόνο για τις υπηρεσίες Αθηνών, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας, με αποτέλεσμα οι δικαστικοί υπάλληλοι να αναγκάζονται να δουλεύουν ακόμα με τα απαρχαιωμένα βιβλία και ευρετήρια και χωρίς καμία σύνδεση και ενιαία γραμμή μεταξύ των υπηρεσιών.

5) Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών το οποίο πριν την δημοσιονομική προσαρμογή δινόταν σε όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους, και καταβολή υπερωριών σε μηνιαία βάση καθώς οι υπερωρίες στις υπηρεσίες είναι πραγματικές και όχι πλασματικές, όπως στο μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου τομέα.

6) Τέθηκε ακόμη το θέμα της καθυστέρησης από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης της βαθμολόγησης των δικαστικών υπαλλήλων καθώς και το θέμα κάποιων αλλαγών στον κώδικα δικαστικών υπαλλήλων, κάτι που έχει τεθεί και από το Προεδρείο της ΟΔΥΕ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι όπως παρατηρήθηκε από τους παρευρισκόμενους στην σύσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης με το Προεδρείο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου, το ΔΣ του Συλλόγου έθεσε στον Υπουργό εκτός από θέματα οικονομικής αναβάθμισης των δικαστικών υπαλλήλων και θέματα εργασιακής καθημερινότητας που άπτονται της λειτουργίας της δικαιοσύνης σε σχέση με τον πολίτη.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button