Δυτική Ελλάδα

Ναύπακτος: Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για γονείς και μαθητές υπό την εποπτεία της Μ. Καλπουζάνη (φωτο)

nafp-mathisiakes (2)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Λιμάνι της Ναυπάκτου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου η ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα “Μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες για τα παιδιά: Μια σύγχρονη προσέγγιση”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου, 5ου, 6ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου υπο την επιστημονική εποπτεία της Οικονομολόγου-Διεθνολόγου, κ. Μαρίας Καλπουζάνη και τον συντονισμό της Δικηγόρου κ. Βιβιάνας Ρήγα.

Η συζήτηση προσήλκυσε το ενδιαφέρον δεκάδων γονέων που θέλησαν να ενημερωθούν από τους πλέον ειδικούς για τις σύγχρονες προκλήσεις της εκπαίδευσης και ειδικότερα για τις μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες των παιδιών, τις σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και για πρακτικές συμβουλές αντιμετώπισης τέτοιων ζητημάτων.

Ομιλητές υπήρξαν άνθρωποι με πολυετή πρακτική και θεωρητική εμπειρία στο αντικείμενο. Η κ. Ελένη Καλαφατά, Λογοθεραπεύτρια ανέπτυξε το κομμάτι της φυσιολογικής ανάπτυξης του λόγου σε προσχολική και σχολική ηλικία. Η κ. Αθηνά Μπάρα, πτυχιούχος ΦΠΨ με Ειδίκευση στην Παιδαγωγική, Special Education needs απο το Bangor University ανέλυσε τους ορισμούς των μαθησιακών δυσκολιών αλλά και τα χαρακτηριστικά των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Η κ. Αθηνά Πιέτρη, Πτυχιούχος ΦΠΨ, με Ειδίκευση στην Ψυχολογία ανέπτυξε τις Στρατηγικές οργάνωσης της μελέτης και τις συναισθηματικές επιπτώσεις των μαθησιακών δυσκολιών στα παιδιά. Η κ. Φλωρεντία Γκουντάνη, Εργοθεραπεύτρια με Ειδίκευση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση μίλησε για την Διαταραχή της ελλειμματικής προσοχής καθώς και για την υπερκινητικότητα των παιδιών αλλά και για την Εργοθεραπευτική παρέμβαση. Τέλος ο κ. Μάνος Τσαλαμανιός, Παιδοψυχίατρος και Διευθυντής ΕΣΥ στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας ολοκλήρωσε τον κύκλο των ομιλιών παρουσιάζοντας μια ολιστική Παιδοψυχιατρική προσέγγιση του ζητήματος.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Τέλος, η επιστημονική υπεύθυνη της εκδήλωσης, κ. Μαρία Καλπουζάνη, κατα την έναρξη της εκδήλωσης, τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας των παιδιών, όχι μόνο απο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σχολεία αλλά και γενικότερα στην καθημερινότητα τους. Εστίασε επίσης και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά κατα τη πλοήγηση τους στο Διαδίκτυο αλλά και την κοινωνική αποξένωση που αυτό προκαλεί αν δεν συνοδευθεί απο μέτρο ως προς τη χρήση του. Τέλος, επεσήμανε τον ισχυρό ρόλο των γονέων στη διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης των παιδιών καθώς και τον ειδικό ρόλο που η μητέρα επιτελεί ως το κέντρο βάρους της ελληνικής οικογένειας και ανακοίνωσε περαιτέρω δράσης κοινωνικού χαρακτήρα με επίκεντρο την οικογένεια στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Η όλη εκδήλωση τέθηκε υπο την αιγίδα του Δήμου Ναυπακτίας.

nafp-mathisiakes (1)

nafp-mathisiakes (3)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button