Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών για τα κατολισθητικά φαινόμενα σε Κλεπά και Περίστα

ypodomon-syskepsi1Στις 11/5/2017, ημέρα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αθήνα με τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδε σχετικά με τα κατολισθητικά φαινόμενα στην Κλεπά και την Περίστα.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε.Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θωμάς Κοτρωνιάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Καρακώστας καθώς και κλιμάκιο του ΙΓΜΕ με επικεφαλής τον κ. Νικολάου. Από την ομάδα των μελετητών παραστάθηκε ο Δημήτριος Παπαναστασόπουλος, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Κοινό αίτημα Δήμου και Περιφέρειας ήταν η χρηματοδότηση από το Υπουργείο για την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών μέχρι και την μελέτη εφαρμογής των έργων και η χρηματοδότηση νέων γεωτρήσεων στην Κλεπά και στην Περίστα προκειμένου να αντλήσουμε νέα στοιχεία για το κατολισθητικό φαινόμενο.

Μεταξύ άλλων ετέθη και το ζήτημα της χρηματοδότησης άμεσων έργων αποστράγγισης στην Κλεπά και στην Περίστα, όπως και δυο τοιχίων αντιστήριξης στη Κλεπά και ανάλογων παρεμβάσεων στην Περίστα.

Αποδεκτό έγινε το αίτημα του Δήμου να οργανωθεί σύσκεψη στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) ώστε να οριοθετηθεί το γεωλογικά κατάλληλο τμήμα της Κλεπάς και να εκδοθεί ΚΥΑ με την οποία θα περιλαμβάνεται η Περίστα στις πληγείσες περιοχές, ανοίγοντας τον δρόμο των αποζημιώσεων.

Οι προτάσεις του Δήμου και της Περιφέρειας βρήκαν γόνιμο έδαφος και συμφωνήθηκε ο Δήμος Ναυπακτίας να καταθέσει άμεσα τα απαραίτητα τεχνικά δελτία προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία χρηματοδότησης και υλοποίησης των προτάσεων.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος «Η αποκατάσταση της Κλεπάς και της Περίστας αποτελεί υποχρέωση του Δήμου, ωστόσο, πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο στοίχημα. Αν και στα πρώτα 2,5 χρόνια της θητείας μας αντιμετωπίζουμε δυο μεγάλες φυσικές καταστροφές (κατολισθητικά φαινόμενα στα ορεινά και πλημμύρες στις παραλιακές δημοτικές ενότητες) με τα οποία ο Δήμος μας κηρύχθηκε δυο φορές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η στήριξη του ορεινού όγκου, που αποτελεί την ραχοκοκκαλιά του Δήμου μας είναι υψίστης προτεραιότητας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button