Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σύσκεψη στο Υπ. Πολιτισμού για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του Αγγελοκάστρου

Ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου της Κοινότητας

Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε ο Προέδρος της Κοινότητας Αγγελοκάστρου – Δήμου Αγρινίου Παναγιώτης Γ. Κοτούμπας, μετά την συνάντηση που έγινε με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής και ειδικά την συνέχιση των ανασκαφών στον απαλλοτριωμένο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Αιτωλικής πόλης Αρσινόης.

Η επιστολή του προέδρου:


«Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, επισκεφθήκαμε την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, εκ μέρους της Κοινότητας Αγγελοκάστρου ο κύριος Θεόδωρος Λ. Τσιλίκας, για λόγους οικογενειακούς δεν ήταν δυνατόν να παραβρίσκομαι στην συνάντηση, εκ μέρους του Συλλόγου
Αγγελοκαστριτών Αθήνας – Πειραιά και Περιχώρων ο κύριος Ιωάννης Μήλας του Ευσταθίου, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας η κυρία Ολυμπία Βικάτου και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κύριος Σπήλιος Λιβανός, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και Αντιπρόεδρος της πολιτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Θέμα της συνάντησης ήταν:

1. Η συνέχιση των ανασκαφών στον απαλλοτριωμένο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Αιτωλικής πόλης Αρσινόης – (Κωνώπης),
2. Η αναστήλωση και ανάδειξη του βυζαντινού κάστρου στο λόφο του Αγίου Γεωργίου, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου,
3. Η προστασία για τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο του Αγγελοκάστρου και η ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται,
4. Η δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου στο ισόγειο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου.

Μέσα από τη συνάντηση, επισημάναμε στην Υπουργό την αναγκαιότητα αυτών των παρεμβάσεων και των προσπαθειών ώστε να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα.
Θα πρέπει να αναφέρουμε βεβαίως ότι πριν την επίσκεψη στην Υπουργό Πολιτισμού είχε προηγηθεί συνάντηση πρώτα με τον Δήμαρχο Αγρινίου κύριο Παπαναστασίου Γεώργιο (παρουσία και της κυρίας Βικάτου) καθώς και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κύριο Φαρμάκη Νεκτάριο, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κύριο Δημητρογιάννη Λάμπρο, την Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αιτωλ/νιας κυρία Σαλμά Μαρία και τον εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κύριο Σύρμο Γεώργιο, οι οποίοι δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση και ολοκλήρωση των ανασκαφών και των παρεμβάσεων στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο του Αγγελοκάστρου.

Η παρουσία των αρχαιολογικών θησαυρών της περιοχής μας τόσο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου όσο και στο νεοσύστατο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Μεσολόγγι, μαρτυρούν την σπουδαιότητα και την συνέχιση των έργων ούτως ώστε το Αγγελόκαστρο να είναι η πύλη του Δήμου Αγρινίου – μέσω της Ιόνιας Οδού- και με την μελλοντική σύνδεσή της με την πόλη του Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ευρύτερα».

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button