sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Σύσκεψη στο Δημαρχείο μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα covid στο Αγρίνιο (φωτο)

Ζητούμενο η αντιμετώπιση της "χαλάρωσης" που εμφανίζει μεγάλο μέρος των πολιτών

Ιδιαίτερα ανήσυχη είναι η ιατρική κοινότητα του Αγρινίου, αλλά και η δημοτική αρχή, εξαιτίας των αλλεπάλληλων κρουσμάτων και συρροών που καταγράφονται στην περιοχή του Αγρινίου.

Κρουσμάτων σε ευαίσθητες δομές, όπως στο νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ, τα δικαστήρια, ενώ περαιτέρω ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ανεστάλη προληπτικά σήμερα η λειτουργία και σχολικής μονάδας.

Οι ιχνηλατήσεις “δείχνουν” την πιθανότητα τα κρούσματα να αυξηθούν τις επόμενες μέρες και γενικά επικρατεί μια αγωνία που εδράζεται στο γεγονός, ότι μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας δεν αντιμετωπίζει με την δέουσα σοβαρότητα την κατάσταση.

Για τους λόγους αυτούς και πιθανότατα για να “θορυβηθεί” η τοπική κοινωνία και να αναληφθούν πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης, αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς, υγειονομικούς και υπηρεσιακούς φορείς στο δημαρχείο Αγρινίου. Σημειωτέον δε το γεγονός ότι αφορμή για τη συγκεκριμένη σύσκεψη, όπως τονίστηκε, υπήρξε η συγκινητική ανάρτηση Αγρινιώτη διασώστη του ΕΚΑΒ στα κοινωνικά δίκτυα, με την οποία και ζητούσε τη στήριξη του κόσμου. “Σας θέλουμε δίπλα μας για να μην λυγίσουμε-όλοι μια γροθιά μέχρι τέλους για να νικήσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η σύσκεψη αναμένεται να εκπέμψει συγκεκριμένα μηνύματα για την σοβαρότητα της κατάστασης, ώστε να μην φτάσει στο σημείο η Πολιτεία να προβεί σε τοπικά περιοριστικά μέτρα, που σαφώς θα επηρεάσουν και την ήδη δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία αλλά και τις υγειονομικές δομές.

Η επίσημη ενημέρωση του Δήμου Αγρινίου αναφέρει:

«Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κάλεσε σε ευρεία σύσκεψη τους υγειονομικούς φορείς της πόλης στο Δημαρχείο Αγρινίου.

Παρόντες ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέας Τσώλης,ο Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου Βασίλειος Σκορδάς, οι κ. Καραμάνης και Καραγέωργος ως εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, ο Π. Παπαθανάσης πρόεδρος Ι.Σ.Α, ο Α. Κοντοπάνος, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του Ο.Σ.Α Ιωαν. Τσιτσέλης,
ο Κώστας Ποσονίδης Συντονιστής 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου και η ιατρός Ευη Παπαλέξη.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου επικοινώνησε με τον κ. Γ. Καρβέλη Διοικητή της 6ης Υγ. Περιφέρειας και τον ενημέρωσε για την σύσκεψη αλλά και την ανάγκη κάλυψης των υγειονομικών αναγκών.Όπως εξήγησε ο κ. Παπαναστασίου αντικείμενο της συνάντησης είναι ο συντονισμός όλων των φορέων και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Από τους παριστάμενους τέθηκε η ανάγκη συνέχισης διενέργειας των τεστ για τον covid αλλά και η τήρηση όλων των πρωτοκόλλων υγείας στους χώρους όπου προσέρχονται ασθενείς. Όπως τόνισαν οι γιατροί δεν θα πρέπει οι ασθενείς να αποκρύπτουν ιατρικά στοιχεία κατά την προσέλευσή τους στο Νοσοκομείο ή το Κέντρο Υγείας.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου επανέλαβε τη σύσταση για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων:

«Είμαστε σε διαρκή και συστηματική συνεργασία με όλους τους υγιειονομικούς φορείς της πόλης. Οι τελευταίες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ μας υποχρεώνουν να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Όλοι οι Αγρινιώτες, μικροί και μεγάλοι πρέπει να θυμόμαστε να τηρούμε τους βασικούς κανόνες. Η μάσκα και η απόσταση είναι τα μεγάλα μας όπλα σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια.

Δε ξεχνιόμαστε. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Αυτό δε σημαίνει ότι χάνουμε την ψυχραιμία και την ανθρωπιά μας. Μαθαίνω ότι μερίδα εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα δέχθηκε φραστική επίθεση από συμπολίτες μας. Μόνο ευγνωμοσύνη αξίζει στους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Όλους αυτούς τους μήνες συμμαχήσαμε απέναντι στον κοινό εχθρό.

Αυτό καλούμαστε να κάνουμε και τώρα. Να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Καθένας από εμάς μπορεί να είναι το επόμενο κρούσμα .Θα πρέπει σοβαρά να αναρωτηθούμε εάν κάνουμε ό,τιπρέπει για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας , τους συναδέλφους και τους συμπολίτες μας».

2 Σχόλια

  1. Νομίζω πως μια μάσκα οταν βαίνουμε απο το σπίτι μας ειναι καλύτερα απο την απομόνωση στο σπίτι μας. Με λίγη υπομονή όλα γινονται παρελθόν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button