ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στο αποστραγγιστικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου

Μετά από πρόσκληση του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Εγγείων Βελτιώσεων Αγρινίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων σήμερα, Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου στο Διοικητήριο Μεσολογγίου, παρουσία της Αντιπερειφεριάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη η προϊσταμένη του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Εγγείων Βελτιώσεων Αγρινίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ. Χήρα, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου κ. Καραδήμας, ο Διευθυντής του ΓΟΕΒ Αχελώου κ. Σφυρής, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Αλεξόπουλος, ο προϊστάμενος του τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Μασίκας, ο Αντιδήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Καραπαπάς καθώς και Υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προσπάθεια επίλυσης του χρόνιου προβλήματος δημιουργίας πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή «Βάλτου Φοινικιάς», πρόβλημα που έγινε πιο έντονο μετά και την κατασκευή της Ιονίας Οδού και της αλλαγής που επέφερε στο αποστραγγιστικό δίκτυο αρμοδιότητας του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνει, εκτός των άλλων, και την λειτουργία του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου με υπέρογκη δαπάνη ηλεκτρικής ενέργειας. Μετά από εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με σκοπό την ένταξη νέου έργου και κατασκευή αντλιοστασίου στην περιοχή Βόρεια της Ιονίας Οδού, ώστε να εκτονωθεί το φαινόμενο, καθώς επίσης και να πραγματοποιηθούν μια σειρά από παρεμβάσεις συντήρησης στο αποστραγγιστικό δίκτυο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button