ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

“Έσπασε” το εμπάργκο που ο ίδιος είχε θέσει…

Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρχε στη συνάντηση που είχε χθες ο δήμαρχος Αγρινίου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με αιχμή το θέμα του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Παπαναστασίου, δέσμευσε όλους τους συμμετέχοντες να μην διαρρεύσει κάτι, αν και το περιβάλλον του στη συνέχεια , προχώρησε σε επιλεκτικές διαρροές…  Διαρροές που σχετίζονται με το “πολιτικό στίγμα” του δημάρχου για τη νέα δημοτική περίοδο και την προσπάθεια επίτευξης συναινέσεων. Στα μεγάλα θέματα τουλάχιστον.

Κάποιοι όμως αρχίζουν να μιλούν για προσπάθεια ανεύρεσης “συνενόχων” σε πρόχειρες και ανέφικτες διεκδικήσεις…

Κατά τα άλλα ο κ. Παπαναστασίου, όπως είχε ήδη ανακοινώσει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνάντηση του με τους επικεφαλής των παρατάξεων, έθεσε κατά κύριο λόγο το θέμα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και αυτό της επανίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, εισπράττοντας πάντως σοβαρές επιφυλάξεις.

Όλα αυτά τη στιγμή που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν έχει “ανοίξει τα χαρτιά” της και κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι οι προθέσεις της σχετικά με το μέλλον των Τμημάτων στην Αιτωλοακαρνανία, την διατήρηση ή μεταφορά τους, την ενίσχυση τους σε υποδομές κλπ.

Αλλά και η δημοτική αρχή του Αγρινίου, δεν φαίνεται προς το παρόν τουλάχιστον να έχει μια  συγκροτημένη πρόταση, πέραν της γενικής διεκδίκησης για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button