Δυτική Ελλάδα

Σύσκεψη και κάλεσμα από ΕΚΑ-ΠΑΜΕ για την απεργία της 3ης Δεκέμβρη

koi-pame-polytexneioΣτις 25 Νοέμβρη και ώρα 6:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε  στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου  σύσκεψη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή εργαζομένων και σωματείων μελών  του ΠΑΜΕ από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα απ’ όλο το νομό.

H ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της σύσκεψης:

“Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε  η δράση του ταξικού κινήματος  το προηγούμενο διάστημα με αποκορύφωμα την απεργία  της 12 Νοέμβρη  που έδειξε  ότι η εργατική τάξη και τ’ άλλα  λαϊκά στρώματα  δεν είναι διατεθειμένοι  να αναθέσουν την τύχη τους και τις ζωές τους σε κανέναν.  Έγινε ένα πρώτο βήμα που πρέπει να αξιοποιηθεί στην πορεία.

Η συγκυβέρνηση  εντείνει την επίθεσή της έχοντας την κάλυψη  της Ε.Ε. και της εργοδοσίας, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Με διαδικασίες του κατ’ επείγοντος ψήφισε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών   και  τα κόκκινα δάνεια . Τώρα φέρνει προς ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τον προϋπολογισμό του 2016 που θα περιέχει περικοπές 5,7 δις .

Σ’ αυτό τον πόλεμο, που κήρυξαν από κοινού συγκυβέρνηση – Ε.Ε.- κεφάλαιο , η εργατική τάξη  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουν άλλο δρόμο  να ακολουθήσουν εκτός από τη συσπείρωση  στα ταξικά σωματεία , την οργάνωση και τον αγώνα  για να μπει φρένο σ’ αυτή την επιδρομή .

Η Γραμματεία  καλεί όλα τα σωματεία  και τους συλλόγους να πάρουν τώρα αποφάσεις  και να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε κλάδο , σε κάθε τόπο κατοικίας για να δώσουμε  μαχητική, αποφασιστική απάντηση στην Πανελλαδική- Πανεργατική Απεργία στις 3  Δεκέμβρη.

Να μη χαθεί χρόνος. Όλοι στη μάχη , όλοι στον αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ .”

Το ΕΚΑ για την απεργία

Συνεδρίασε  χτες 25/11/2015 το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. κα μεταξύ των άλλων  θεμάτων συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν τον προϋπολογισμό  , την κοινωνική ασφάλιση , το φορολογικό και τα χαράτσια  και άλλα προβλήματα  που αφορούν την εργατική τάξη της περιοχής μας.

Με ομόφωνη απόφασή του  εκφράστηκε η αντίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ανάγκη αγωνιστικής δράσης  και αντίστασης  των εργαζομένων  για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που απορρέουν από τα μνημόνια  που υπογράφτηκαν μεταξύ κυβέρνησης – Ε.Ε- Δ.Ν.Τ. κλ.π.

Γι’ αυτό αποφασίστηκε  η συμμετοχή στη νέα Πανελλαδική – Πανεργατική  Απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη  καλώντας τους εργαζόμενους να απαντήσουν  για μια ακόμα φορά στα μέτρα και την πολιτική που εξυπηρετούν τα συμφέροντα  του μεγάλου κεφαλαίου , της Ε.Ε.  και των κυβερνήσεων .

Ο μονόδρομος  που έχουν οι εργαζόμενοι να υπερασπίσουν  τα δικαιώματά τους  και ιδιαίτερα της κοινωνικής ασφάλισης , είναι ο δρόμος του ταξικού αγώνα , της αντίστασης και της πάλης  για την ανατροπή  της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής , αυτών που την  εφαρμόζουν και της εξουσίας των μονοπωλίων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΤΟ Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close