Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σύσκεψη για την σύνδεση του Μεσολογγίου με Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο

Με σκοπό τη σύνδεση του Μεσολογγίου με νησιά του Ιονίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/12/2018 συνάντηση εκπροσώπων φορέων της Αιτωλοακαρνανίας, στα γραφεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσιο Τεμπονέρα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας  Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Προέδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κου Βασίλειος Σπυρόπουλος, ο Αντιπροέδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου και μέλος της Διοίκησης της ΕΣΕΕ κου Κωνσταντίνος Πασιόπουλος και η  Περσεφώνη Μελαχρή, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου .

Σε πολύ καλό κλίμα  υπήρξε εκτενής συζήτηση επί  του θέματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Μεσολογγίου με τα νησιά του Ιονίου Κεφαλληνίας και Ζακύνθου και αναπτύχθηκαν από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Επιμελητηρίου  όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της γραμμής,  καθότι μετά την κατασκευή και λειτουργία της Ιονίας Οδού το εμπόριο της Β. Ελλάδος μεταφέρεται νότια και ειδικά προς τα νησιά του Ιονίου που τυγχάνουν ολοένα και μεγαλύτερης προσέλευσης τουριστών.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου αναφέρθηκαν στη σημασία που έχει η ακτοπλοϊκή αυτή σύνδεση τόσο για τον εμπορικό όσο και για τον τουριστικό τομέα.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι έχει εγκριθεί ήδη ένα ποσό της τάξεως του 1.200.000 ευρώ για τη διάνοιξη του διαύλου στο λιμάνι του Μεσολογγίου, εξαλείφοντας έτσι όποιο πρακτικό πρόβλημα στεκόταν τροχοπέδη για τη δημιουργία της γραμμής μέχρι σήμερα.

Για το λόγο αυτό προτάθηκε στον Γενικό Γραμματέα να υπάρξει επιδότηση της γραμμής, ώστε να δοθεί η απαραίτητη ώθηση για την υλοποίησή της και για τα πρώτα στάδια λειτουργίας της.

Ο  Γενικός Γραμματέας κος Τεμπονέρας ενημέρωσε ότι υπάρχει θετική προσέγγιση του Υπουργείου επί του θέματος και ότι θα πρέπει να βρεθεί ενδιαφερόμενη  ναυτιλιακή εταιρεία ώστε να υπάρξει άμεση επιδότηση και φυσικά αντίστοιχο ενδιαφέρον από φορείς των νησιών Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

«Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκδηλώνοντας για ακόμη μια φορά το μεγάλο ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη του Νομού μπαίνει μπροστά σε κομβικά ζητήματα το οποία κωλυσιεργούν λόγω ελλείψεως αντίστοιχης πολιτικής βούλησης», καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης του Επιμελητηρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close