Γεγονότα

Σύσκεψη με Κατσιφάρα και αρχηγό του Π.Σ. στο Μεσολόγγι

koi-syskepsi-katsif-mesΟλοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειου Καπέλιου, της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλ/νίας Χρ. Σταρακά, και θεματικών αντιπεριφερειαρχών, κατά την οποία έγινε ενημέρωση από το Νίκο Καραπάνο για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ο οποίος χθες επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία.

Οι ζημίες που έχουν προκληθεί τόσο εντός της πόλης του Μεσολογγίου, όσο και στις κοινότητες είναι σε αρκετές περιπτώσεις ολοκληρωτική και απαιτεί συντονισμό δράσεων προκειμένου να υπάρξει άμεση παρέμβαση όπου απαιτηθεί. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν επισκέψεις σε σημεία της πόλης του Μεσολογγίου τα οποία επλήγησαν από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου.
Νωρίς το πρωί, στο δημαρχείο Μεσολογγίου πρόεδροι κοινοτήτων, υπηρεσιακοί εκπρόσωποι, καθώς και δημότες, συμμετείχαν σε σύσκεψη όπου πραγματοποιήθηκε αρχική εκτίμηση της κατάστασης. Στην ίδια σύσκεψη συμμετείχαν επίσης αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γ. Κοντογιάννης, εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου και ο επικεφαλής του συνδυασμού «η Κοινωνία Μπροστά» δημοτικός σύμβουλος Παναγ. Παπαδόπουλος.
Όπως επισημάνθηκε, πέρα από τον κυρίως αστικό ιστό, καταστροφές έχουν προκληθεί στην αγροτική οδοποιία, στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο της περιοχής καθώς επίσης σε βασικές υποδομές του Δήμου. Το μεσημέρι, διανεμήθηκαν μερίδες φαγητού σε πλημμυροπαθείς, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος έχει διασφαλίσει κατάλυμα στα ξενοδοχεία «Λιμπερτυ» και «Θεοξένια», για όσους δεν μπορούν να παραμείνουν στις οικίες τους.
Αργότερα σήμερα το απόγευμα, αναμένεται και η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

koi-syskepsi-katsif-mes1Στο Μεσολόγγι ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας – Στο πλευρό των πολιτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση και να αποφασιστούν από κοινού με το Δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς, μέτρα ανακούφισης των συμπολιτών μας, αλλά και μέτρα πρόληψης τυχόν νέων ζημιών από κακοκαιρία.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Καπέλιο, τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Μπαλαμπάνη κ.α.

Στη διάρκειά της συζητήθηκαν οι τρόποι οργάνωσης, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι επιτροπές και τα κλιμάκια να καταγράφουν τις ζημιές, όπως επίσης και κάποια τεχνικά έργα προκειμένου να γίνουν μικρές παρεμβάσεις προφύλαξης από ενδεχόμενες νέες καταστροφές από έκτακτα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Από την πλευρά του Δήμου, παρουσιάστηκε μία πρώτη καταγραφή που έχει γίνει σε ζημιές σπιτιών, οικοσκευές, καταστήματα, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και από αύριο το πρωί, όπως συμφωνήθηκε, θα ξεκινήσουν τα κλιμάκια επισήμως να καταγράφουν τις ζημιές.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε, στο μέτρο του δυνατού, καθώς τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν πάρα πολλά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως και οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Αρχηγός και ο Δήμαρχος επισκέφθηκαν το αντλιοστάσιο από όπου δημιουργήθηκε αρχικά το πρόβλημα και συνομίλησαν με τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής.

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής. Άμεσα προωθήσαμε το αίτημα του Δήμου στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο Δήμος της Ι.Π. Μεσολογγίου κηρύχθηκε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Από αύριο κιόλας ξεκινάμε τις καταγραφές για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας ευχαριστώντας τόσο τους άνδρες της Πυροσβεστικής όσο και τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας που έκαναν το καλύτερο δυνατό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button