Γεγονότα

Σύσκεψη για τις κατολισθήσεις στο Ριγάνι

Το θέμα του αποκλεισμού των δύο κοινοτήτων , Πιτσιναίϊκων και Ριγανίου από τις κατολισθήσεις , λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων των προηγούμενων μηνών, που έφτασε μέχρι τη Βουλή περνά την Τετάρτη από σύσκεψη

Όπως  ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνόπουλος, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί  παρουσία του ίδιου, του Περιφερειάρχη, Τεχνικών Υπηρεσιών και του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών.
Οι κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει τον επί μακρόν  αποκλεισμό των κατοίκων, ενώ ρηγματώσεις παρατηρήθηκαν και στο εσωτερικό του οικισμού. 
Μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας η Διεύθυνση Τεχνικής Γεωλογίας του ΙΓΜΕ πραγματοποίησε αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή διαπιστώνοντας πως  η περιοχή του οδικού δικτύου όπου έγιναν οι κατολισθήσεις  εγκυμονεί κίνδυνο ατυχημάτων και προτάθηκε η εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης στο τμήμα του οδικού δικτύου Πιτσιναίικα – Ριγάνι, με στόχο να οριοθετηθούν τμήματα του δικτύου ως προς την ευστάθεια των πρανών και να προταθούν εναλλακτικές οδικές χαράξεις, ενώ κρίθηκε σκόπιμο ,οι ροές εντός του οικισμού να αποτελέσουν αντικείμενο τεχνικογεωλογικής μελέτης για την οριοθέτηση των κατολισθητικών φαινομένων. 

Στη σύσκεψη της Τετάρτης το ΙΓΜΕ, αρμόδιο σε γεωλογικά φαινόμενα θα καταθέσει τις αντίστοιχες προτάσεις για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει με την περιοχή, αν κρίνεται σκόπιμη η διάνοιξη άλλου δρόμου, ή ακόμα αν υπάρχει η πιθανότητα να κριθούν οι οικισμοί ακατάλληλοι για τους κατοίκους.

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button