Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη για ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ στο Μεσολόγγι

Τα λειτουργικά προβλήματα του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ), αλλά και των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, υπό την προεδρία του Μ. Αγγελάκα

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νίας Βασίλης Αντωνόπουλος, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, Ν.  Σολδάτος, εκπρόσωποι των Δήμων Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ξηρομέρου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καθώς και Πρόεδροι  και εκπρόσωποι  των 13 ΤΟΕΒ του Νομού.

Ύστερα από διεξοδική συζήτηση, προέκυψε ότι το συνολικό χρέος των ΤΟΕΒ προς τον ΓΟΕΒ ανέρχεται στο ποσό του 1,835 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το σύνολο των οφειλών του ΓΟΕΒ δεν ξεπερνά το ποσό του 1,765 εκατ. ευρώ.
Διαπιστώθηκε, επίσης, δυστοκία στην είσπραξη των χρεών των αγροτών προς τους ΤΟΕΒ, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία, ποσοστό μικρότερο του 50% είναι συνεπές προς τις υποχρεώσεις του και αναζητήθηκαν πιθανοί τρόποι είσπραξης των προαναφερομένων οφειλών.

Στην παρέμβασή του, ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το σύνολο των προβλημάτων που έχουν προκύψει και τους προτεινόμενους τρόπους είσπραξης των οφειλομένων, ώστε να παρθούν, κεντρικά, οι οριστικές αποφάσεις. Δεσμεύτηκε, επίσης, να εξεταστεί η πιθανότητα χρηματοδότησης εκτάκτων, αναγκαίων, εργασιών στις διώρυγες Δ20 & Δ28, ώστε να εξελιχθεί ομαλά η επικείμενη αρδευτική περίοδος.

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button