Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σύσκεψη της ΕΕΤΕΜ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την Κυριακή 02/12/2018, σύσκεψη των Προέδρων των Ν.Τ. ΕΕΤΕΜ των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να συζητηθούν και να γίνει ανταλλαγή απόψεων & προτάσεων σχετικά με τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις για τον κλάδο των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης οι οποίες αφορούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Οι Νόμοι των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χρήση αυτών από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ουσιαστικά αποκλείοντας δεκάδες χιλιάδες Μηχανικούς Τ.Ε. που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες επί πολλά έτη και οδηγώντας τους στο κλείσιμο των γραφείων τους και στην ανεργία, ήταν το βασικό θέμα της χθεσινής κοινής σύσκεψης.

Συζητήθηκαν επίσης οι κοινές δράσεις & κινητοποιήσεις που πρέπει να αναληφθούν από την ΕΕΤΕΜ προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, τους φοιτητές των ΤΕΙ, αλλά και την ίδια την κοινωνία.

Το όλο ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό αφού είναι στην ευχέρεια της Πολιτείας να το λύσει νομοθετικά και να δοθεί έτσι οριστική λύση στα θέματα επαγγελματικών δικαιωμάτων του κλάδου των Μηχανικών Τ.Ε. που «σέρνεται» πάνω από 35 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button