ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Ν.Ε. Αιτωλ/νίας ΣΥΡΙΖΑ: “Ο νέος τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια θα αμβλύνει το άγχος”

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας της Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εύχεται στους εξεταζόμενους καλή δύναμη και καλή επιτυχία, ενώ αναφέρεται και στον νέο τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Για μια ακόμη χρονιά οι νέοι διέρχονται την σημαντικότερη ίσως καμπή της σχολικής τους ζωής, τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με στόχο την είσοδό τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και την κατάκτηση γνώσεων υψηλού επιπέδου, που θα τους βοηθήσουν στην μετέπειτα πορεία της ζωής τους.


Αν και ο θεσμός των Πανελλαδικών έχει καταξιωθεί στην κοινωνία, ως ο πιο αδιάβλητος διαγωνισμός, δεν παύει να είναι ψυχοφθόρος, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τις οικογένειές τους.

O ΣΥ.ΡΙΖ.Α επεξεργάζεται ένα νέο τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα έχει στόχο να αμβλύνει το άγχος και την αγωνία των υποψηφίων σπουδαστών και να φέρει το Λύκειο στον πραγματικό παιδαγωγικό ρόλο που πρέπει να έχει, δηλαδή την ολόπλευρη εκπαίδευση και απόκτηση γνώσεων που αντιστοιχούν στην ηλικία των νέων. Ήδη η κυβέρνηση επέφερε αλλαγές στο Λύκειο που στοχεύουν στην αυτονομία του από τις διαδικασίες εισαγωγής. Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, η Παιδεία, η Υγεία και γενικά το Κοινωνικό κράτος είναι απόλυτη προτεραιότητα και γι’ αυτό παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ευχόμαστε σε όλους τους εξεταζόμενους καλή δύναμη, καλή επιτυχία στους στόχους που έχουν θέσει και να τους υπενθυμίσουμε, ότι αυτή η διαδικασία είναι ένα, σημαντικό μεν, αλλά όχι τελευταίο βήμα προς την μορφωτική τους ολοκλήρωση”.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button