ΕξελίξειςΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Θέρμου: Στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση

epi-thermo2Δελτίο τύπου της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Θέρμου σχετικά με τις ανακοινώσεις του Π. Σκουρλέτη για την στήριξη ορεινών, νησιωτικών και μειονεκτικών Δήμων.

Η ανακοίνωση:

«Την οικονομική  στήριξη των 85 ορεινών, νησιωτικών  και μειονεκτικών Δήμων, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης, αφού θα κατανεμηθεί  το ποσό των 20 εκατομμύριων ευρώ ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Κάθε Δήμος θα λάβει κατώτερο ποσό 170.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα διανεμηθούν, ανάλογα με τον πληθυσμό του κάθε Δήμου, βάσει της τελευταίας απογραφής.
Παράλληλα,  στο νέο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», θα υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο για την ενίσχυση των παραπάνω Δήμων που δεν διαθέτουν τις υπηρεσίες και τις υποδομές για τη δημιουργία έργων που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών.

Ανάμεσα στους Δήμους που θα επιχορηγηθούν είναι και ο Δήμος Θέρμου.
Φαίνεται, πλέον, ξεκάθαρα το ενδιαφέρον  και η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει όρθιο τον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, τους Δήμους,  απ΄τους οποίους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ περιέκοψαν πάνω από 60% των χρηματοδοτήσεων και τους οδήγησαν στην υπολειτουργία και τη χρεοκοπία.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close