sliderΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2019ΕκλογέςΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Συνέλευση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές στον Δήμο-ειδήσεις από τον Συντονιστή

Τι λέει ο Π. Θεοδωρίδης για συνεργασίες, Τραπεζιώτη, Μοσχολιό, Καραμητσόπουλο

Σύσκεψη μεταξύ των μελών της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Στη σύσκεψη τη συζήτηση μονοπώλησαν θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως, οι πιθανές υποψηφιότητες για τον δήμο Αγρινίου στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου.

Δεν έλειψε βέβαια και η ανταλλαγή απόψεων για θέματα της κεντρικής πολιτικής επικαιρότητας.

Το agriniopress.gr επικοινώνησε με το συντονιστή της Ο.Μ. του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Αγρινίου Π. Θεοδωρίδη, ο οποίος πολλάκις τόνισε πως βασική επιδίωξη των μελών, είναι η συσπείρωση δυνάμεων του δημοκρατικού χώρου του Αγρινίου γύρω από ένα ενιαίο μέτωπο.

«Αυτή η πρωτοβουλία έχει παρθεί και στηρίζεται και από τα μέλη της ήδη υπάρχουσας παράταξης (σ.σ. εκείνης του Δημήτρη Τραπεζιώτη).

Εμείς θέλουμε να μην έχουν ανάμειξη τα κόμματα στο ποιοι θα είναι τελικά εκείνοι οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν την όλη προσπάθεια για τον δήμο Αγρίνιο.

Προσωπικά, θεωρώ ότι – αν πρόκειται φυσικά για αξιόλογα πρόσωπα και με διάθεση προσφοράς στην τοπική κοινωνία – μπορούν να συμπεριληφθούν ακόμη και άνθρωποι του δεξιού χώρου», αναφέρει ο κ. Θεοδωρίδης.

Ο ίδιος σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι της νέας αυτής, ευρείας, παράταξης για τον δήμο Αγρινίου, δεν θα ήταν άσχημο να ηγούνται πλέον νέα, πιο φρέσκα πρόσωπα.

Χαρακτηρίζει ακόμη πολύ αξιόλογο τον Δημήτρη Τραπεζιώτη, αλλά επισημαίνει πως «μακάρι να βρίσκονταν και κάποιος άλλος που να είναι επίσης αξιόλογος και να θέλει να βγει μπροστά»:

«Η υπάρχουσα δημοτική παράταξη, θα συσπειρώσει γύρω της δυνάμεις από ευρύ πολιτικό φάσμα και αυτό είναι και το ζητούμενο.

Θέλουμε ανθρώπους αξιόλογους που το κοινό τους να είναι η αγάπη για τον τόπο και μερικές κοινές συνισταμένες στα «πιστεύω» τους για το πως αυτός θα πάει μπροστά. Επαναλαμβάνω ότι στη δημοκρατική αυτή παράταξη θα μπορούν να συμπεριληφθούν ακόμη και άνθρωποι του δεξιού χώρου», επισημαίνει.

Σε ότι αφορά του ποιος θα «ηγείται» της νέας  παράταξης και σε σχέση πάντα με την επιλογή Τραπεζιώτη, ο συντονιστής της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, τονίζει πως «πάντα στο καλό, ψάχνουμε το ακόμα καλύτερο», ενώ στη συνέχεια , ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία με τον Παύλο Μοσχολιό και τα πρόσωπα που συσπειρώνονται γύρω από εκείνον, κάνει λόγο για «πληγές που υπήρξαν στον δήμο από τις προηγούμενες αυτοδιοίκητές εκλογές».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Πάντα στο καλό ψάχνουμε το καλύτερο. Γιατί υπήρξαν πληγές από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Είχε δημιουργηθεί προβληματισμός από την έντονη αντιπαράθεση. Δεν χρειάζονταν τόση επιθετικότητα (σ.σ. από την πλευρά Τραπεζιώτη) προς την παράταξη Μοσχολιού και τον ίδιο τον Παύλο Μοσχολιό. Οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να συσπειρώνονται για το κοινό καλό», επισημαίνει.

Σχολιάζει δε πως θεωρεί πως ο Παύλος Μοσχολιός έχει κάνει τον κύκλο του: «θα αδικήσει τον εαυτό του και την πορεία του αν ξανακατέβει», λέει χαρακτηριστικά.

Για την πρωτοβουλία Καραμητσόπουλου να συμμετάσχει ενεργά, με δική του παράταξη στις εκλογές, δεν εκφράζει συγκεκριμένη άποψη : «δεν έχω γνώμη απ΄αυτού. Θεωρώ όμως όπως προείπα πως κάθε αξιόλογος άνθρωπος του προοδευτικού χώρου, αν θελήσει να ενταχθεί σε ένα κοινό πρόγραμμα, μια κοινή προσπάθεια, θα είναι για καλό».

Κλείνει τονίζοντας πως ο Κλεισθένης 1 έχει πολλά θετικά και πως αποτελεί σαν εγχείρημα ένα στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν δεν βρούμε κοινό τόπο εδώ (στην τοπική αυτοδιοίκηση), πως θα βρούμε πραπέρα;»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close