ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Μικροπολιτική και καταστροφολογία για το νοσοκομείο Αγρινίου

“Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι”, τονίζει η ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, με αφορμή την κινητοποίηση που είναι προγραμματισμένη γα την Παρασκευή στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μετά τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί με τις εφημερίες στην Παθολογική, αλλά και στην Καρδιολογική κλινική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ , παραθέτει μια σειρά από αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια (σ.σ. τα περισσότερα ελέω των δανειστών) στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με αποτέλεσμα η σημερινή κατάσταση να  είναι σαφώς πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτήν το 2012 ή το 2013.


Αναλυτικά:

“Με αφορμή διάφορες ανακοινώσεις στα πλαίσια  προσπάθειας δημιουργίας κλίματος ανησυχίας, γύρω από το Νοσοκομείο, ας πούμε τα πράγματα επιτέλους με όνομά τους.

-Θυμάται κανείς άραγε τις εποχές που η καρδιολογική κλινική εφημέρευε με δυο γιατρούς,  αφήνοντας έναν ολόκληρο νομό ακάλυπτο; Σήμερα είναι σε πλήρη λειτουργία 30 μέρες το μήνα και σχεδιάζεται η περαιτέρω ενίσχυση της.

-Θυμάται κανείς άραγε τις εποχές όπου πάγιο αίτημα ήταν η κάλυψη των θέσεων των Διευθυντών σε δύο κομβικές κλινικές, την Καρδιολογική και τη Νεφρολογική κλινική; Σήμερα έχουν καλυφθεί και οι δύο θέσεις, με δυο εξαιρετικά καταρτισμένους επιστήμονες, καταξιωμένους στον ιατρικό χώρο.

-Θυμάται κανείς άραγε τις εποχές που, όταν ο ανασφάλιστος  πήγαινε στο νοσοκομείο, το χρέος της νοσηλείας του βεβαιώνονταν στη ΔΟΥ; Σήμερα, ο ανασφάλιστος έχει ΔΩΡΕΑΝ, πλήρη και ισότιμη πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

-Θυμάται κανείς άραγε τις εποχές που ο Αγρινιώτης, για μια επέμβαση ρουτίνας πήγαινε στην Πάτρα, τα Γιάννενα ή την Άρτα, λόγω έλλειψης ιατρών και υλικών; Σήμερα έχει την δυνατότητα να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο της πόλης του.

-Θυμάται κανείς άραγε την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου οι ελλείψεις σε βασικά υγειονομικά υλικά ήταν δεδομένη; Σήμερα το Νοσοκομείο Αγρινίου έχει σταθερά αυξητικό προυπολογισμό ήδη από το 2015.

-Θυμάται κανείς άραγε τις εποχές που γίνονταν ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ περικοπές στις εφημερίες και υπερωρίες του προσωπικού του Νοσοκομείου, λόγω έλλειψης χρημάτων; Σήμερα και ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, οι εργαζόμενοι πληρώνονται για το σύνολο των υπερωριών χωρίς περικοπές. Με νομοθετικές ρυθμίσεις μάλιστα έχουν πάρει τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των ετών 2012-2014.

-Θυμάται κανείς άραγε τους εργολάβους καθαριότητας; Σήμερα, παρά τον ανελέητο πόλεμο, 60 εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη φύλαξη έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις με το Νοσοκομείο, με διπλάσιες αποδοχές και  πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

-Τα τελευταία τρία χρόνια στο Νοσοκομείο Αγρινίου έχουν διοριστεί 35 νέοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (παθολόγοι, καρδιολόγοι, παιδίατροι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι κ.α).

-Σήμερα έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις και αναμένεται η λειτουργία του αυτόνομου Τμήματος Επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π), με 6 μόνιμους ιατρούς ,που θα λύσει πολλά από τα προβλήματα που καθημερινά συναντούν ασθενείς και επισκέπτες στο νοσοκομείο.

-Σήμερα, η ενίσχυση με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων συνεχίζεται σταθερά. Χρειάζεται σίγουρα  μεγαλύτερη ενίσχυση. Τα πράγματα δεν είναι ιδανικά, είναι όμως πολύ καλύτερα σε σχέση με τρία χρόνια πριν, όταν  μπήκε φρένο σε μια περίοδο διάλυσης του δημόσιου αγαθού της υγείας.

Η κριτική προς την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του δημόσιου συστήματος υγείας είναι θεμιτή και επιβεβλημένη. Αρκεί να εδράζεται σε πραγματικά επιχειρήματα. Η μικροπολιτική, όμως, χωρίς όρια και κανόνες, η κινδυνολογία και καταστροφολογία δεν δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης προς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τις υπηρεσίες του.

Η προσπάθεια υπονόμευσης του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας, (είτε συνειδητά από κάποιους, είτε όχι) θα μας βρει αντίθετους μαζί με την κοινωνία.”

 


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button