ΕξελίξειςΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: Το ΤΕΙ θα αυτονομηθεί

epi-tei-mes1Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα με το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, η Οργάνωση του  ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, “για την αποκατάσταση της αλήθειας” και διευκρινίζει τα ακόλουθα :

  1. Το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου δεν είχε κανένα υπό κατάργηση τμήμα, σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά, το οποίο θα μεταφέρονταν σε άλλη πόλη. Για τον λόγο αυτό δεν υφίσταται και θέμα επαναφοράς οποιουδήποτε τμήματος.
  2. Το υπό κατάργηση από το 2018, Τμήμα Λογιστικής του Τ.Ε.Ι. Πάτρας, ενσωματώθηκε στο αντίστοιχο τμήμα του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου.
  3. Το Υπουργείο Παιδείας μελετά σχέδιο αναβάθμισης και αυτονόμησης του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, για το οποίο θα ενημερωθείτε σύντομα.
  4. Σας Παραθέτουμε την δήλωση του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κου Παυσανία Παπαγεωργίου, η οποία έχει ως εξής :

<< Στις 20 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου δέχθηκε την εισήγηση της Συνόδου των προέδρων, για να ενταχθούν στο μηχανογραφικό 9 από τα 20 τμήματα που είχαν χαρακτηριστεί ως “μεταβατικά” με το σχέδιο “Αθηνά” και το νόμο Αρβανιτόπουλου και επρόκειτο να καταργηθούν τον Οκτώβριο του 2018, αν δεν υπήρχε συμφωνία για τη μελλοντική τους λειτουργία.

Κανένα εκ των τμημάτων του ΤΕΙ Μεσολογγίου δεν ανήκει στα μεταφερόμενα – καταργούμενα τμήματα. Εν αντιθέσει,  από τις Σχολές του Μεσολογγίου έχει απορροφηθεί το μεταφερόμενο – καταργούμενο τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Πάτρας, που θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά στην πόλη μας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό και την απόφαση του υπουργού.

Το ΥΠΠΕΘ συνεχίζει την πορεία διόρθωσης των σφαλμάτων που έγιναν στο πλαίσιο του σχεδίου “Αθηνά”. Και αυτή η πορεία είναι μία πορεία εξαιρετικά προσεκτική, ώστε να μη γίνουν νέες αδικίες και νέα σφάλματα. Ούτε καν προσωρινά.

Το ΤΕΙ στο Μεσολόγγι και οι Σχολές τους, διατηρούν το σύνολο των ενεργών τμημάτων τους στο μηχανογραφικό 2017-18, διατηρούν τη λειτουργία του μεταφερόμενου τμήματος του ΤΕΙ της Πάτρας στο Μεσολόγγι και συνεχίζει την πορεία με στόχο την αυτονόμησή του.

Η σωστά μελετημένη και με προσεκτικά βήματα ολοκλήρωση της πορείας για την “επαναυτονόμηση” του ΤΕΙ Μεσολογγίου, ώστε να ανταποκρίνεται στο σύνολό του στα υψηλά στάνταρ σπουδών των επιστημών που προσφέρει στους φοιτητές του και να αντανακλά τις δυνατότητες της περιοχής όπου εδρεύει, με εξασφαλισμένη την ακαδημαϊκή και οικονομική του βιωσιμότητα, είναι ο στόχος για τον οποίο έμπρακτα εργαζόμαστε. Οποιοσδήποτε εκούσιος ή ακούσιος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης δεν αποβλέπει στη διόρθωση της αδικίας αλλά στην λαϊκίστικη εκμετάλλευση του ενδιαφέροντος και της αγωνίας των πολιτών. >>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button