ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: «Τα πρώτα 8+2 θετικά μέτρα της Κυβέρνησης»  

Για τα πρώτα θετικά μέτρα που έρχονται προς ψήφιση στη βουλή κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου με ανακοίνωσή του. Μετρά λοιπόν οκτώ συν δύο, όπως αναφέρει, θετικά νέα μέτρα, τα οποία και αναφέρει:

Το επόμενο δίμηνο και με ορίζοντα την ψήφιση του προϋπολογισμού θα έρθουν προς ψήφιση στην Βουλή τα πρώτα θετικά μέτρα έπειτα από 8 χρόνια καταστροφικής λιτότητας. Η Κυβέρνηση πλέον έχει έναν καθαρό δρόμο μπροστά της για την υλοποίηση του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού.

Τα πρώτα 8 + 2θετικά μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση στην Βουλή είναι τα εξής:

1.Ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, που θα ίσχυε από 1/1/2019.

2.Αύξηση του κατώτατου μισθού από 1/1 2019, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις (κατάργηση υπερκατώτατου μισθού για εργαζόμενους μέχρι 25 ετών.

3.Παράταση ισχύος του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών και το 2019 (έληγε το 2018) και διεύρυνση των κατηγοριών, οι οποίες μπορούν να ενταχθούν (ελεύθεροι επαγγελματίες που έκλεισαν μπλοκάκια κλπ).

4.Καταβολή αναδρομικών – πιθανότατα εφ άπαξ μέχρι τέλους του έτους- σε ένστολους (Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας), σε δικαστικούς και πανεπιστημιακούς.

5.Μείωση από 1/1/19 ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, με εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ, έως και 35%.

6.Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά στα επόμενα δύο χρόνια, αρχής γενομένης από το 2019.

7.Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, προκειμένου να αντισταθμιστεί η ανατίμηση του πετρελαίου.

8.Διανομή κοινωνικού μερίσματος από το υπερπλεόνασμα, που σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις μπορεί να φτάσει και τα 900 εκατ. ευρώ.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close