ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου για έξαρση κορωνοϊού: «Η Κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα»

Δραματική χαρακτηρίζει, με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου, την κατάσταση που έχει περιέλθει η Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με τον αριθμό κρουσμάτων covid 19 να έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου κάνει λόγο για «ευθύνες που θα πρέπει να συζητηθούν και να αποδοθούν» για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα και να «πράξει τα αυτονόητα».

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Ώρα ευθύνης

Σε δραματική κατάσταση έχει περιέλθει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας και ιδίως ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με τον αριθμό κρουσμάτων covid 19 να έχει εκτοξευθεί στα ύψη και το νοσοκομείο της πόλης να δέχεται ασφυκτική πίεση.

Δυστυχώς η κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και οι τελευταίες αποφάσεις της προκαλούν εύλογες απορίες και ανησυχίες. Πώς είναι δυνατόν να παραμένουν τα σχολεία της περιοχής κλειστά για ολόκληρους μήνες με ελάχιστα κρούσματα και να επιβάλλεται το άνοιγμά τους τώρα, ενώ όλη η περιοχή βρίσκεται στο κόκκινο;

Πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να αποφασίζει κόντρα στις αποφάσεις του Δήμου, ενάντια στις εισηγήσεις των Νοσοκομείων, της ιατρικής κοινότητας και συνολικά των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, κόντρα στη βούληση της τοπικής κοινωνίας και κυρίως κόντρα στη κοινή λογική;

Πώς είναι δυνατόν να διακυβεύεται τόσο επιπόλαια η υγεία των εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και συνολικά των κατοίκων της περιοχής;

Πώς είναι δυνατόν να μην γίνονται κινήσεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου Μεσολογγίου (αλλά και αντίστοιχα του Αγρινίου) τα οποία έχουν φτάσει στα όριά τους και στέκονται όρθια χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων τους;

Η συγκυρία είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Η κυβέρνηση της ΝΔ επί δύο χρόνια αρνείται εμμονικά να ενισχύσει το ΕΣΥ και με τις αδιέξοδες και αντιφατικές αποφάσεις της έχει συντελέσει στην διόγκωση και όχι στον περιορισμό του προβλήματος. Έστω και τώρα οφείλει να σοβαρευτεί.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, καλούμε την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή, να πράξει τα αυτονόητα.

 Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την στήριξη των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου.

 Καλούμε την κυβέρνηση να πράξει αυτό που όφειλε να κάνει από την αρχή: Nα οργανώσει αποτελεσματικά την εμβολιαστική διαδικασία αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δομές της πρωτοβάθμιας υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου τα οποία δέχονται ασφυκτική πίεση.

 Καλούμε την κυβέρνηση να εξετάσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το θέμα της λειτουργίας των σχολείων, λαμβάνοντας υπόψη τις εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας και ιδίως της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους της περιοχής που πλήττονται περαιτέρω με την έξαρση της πανδημίας.

 Ταυτόχρονα, καλούμε το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και όλους τους θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης να εκπονήσουν από κοινού, ένα ρεαλιστικό σχέδιο αντιμετώπισης και υπέρβασης της κρίσης.

 Καλούμε τέλος, όλες και όλους τους συμπολίτες μας να τηρήσουμε σχολαστικά τα μέτρα σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών, ώστε να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με την πανδημία.

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προφανώς και υπάρχουν ευθύνες. Ευθύνες που θα πρέπει να συζητηθούν και να αποδοθούν. Χωρίς κοινωνικούς αυτοματισμούς, χωρίς ανθρωποφαγίες. Με ηρεμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όμως τώρα είναι η ώρα της μάχης. Είναι ώρα ευθύνης. Δεν επιτρέπονται εφησυχασμοί, δεν δικαιολογούνται ολιγωρίες.»

Ένα Σχόλιο

  1. Ρε παλληκάρια την παλεύετε????Ξέρετε τι θέτε ή όχι???Εσείς δε λέγατε κακώς κλείνει η κυβέρνηση τα μαγαζιά και φτωχοποιει τον κόσμο και ο Τσίπρας αναλάμβανε την ευθύνη για τις πορείες και τις διαδηλώσεις…Εσείς δε λέγατε πως η πανδημία χρησιμοποιείται για να καταπατηθουν οι δημοκρατικές ελευθερίες;;…εσείς δε λέγατε πως πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία γιατί δεν βοηθάει η τηλεκπαίδευση…ορίστε λοιπόν τα άνοιξαν όπως προσταζατε από την πρώτη στιγμή και ιδού κύριοι …Δεν μπορείς να είσαι με όλα Τσίπρα…και με εκείνα και με τα άλλα και όπως μας συμφέρει…τα βλέπει αυτά ο κόσμος Τσίπρα….και σε έχει στο 20 τα εκατό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button