ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: “Περίσσευμα υποκρισίας για την Δημόσια Εκπαίδευση”

Ανακοίνωση σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο θα λειτουργούσε από το 2020 στο Αγρίνιο, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου.

Μεταξύ άλλων αφήνει αιχμές για τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας και κάνει λόγο για πολιτική αποδόμησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η πολιτική αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δυστυχώς συνεχίζεται. Με ομπρέλα τη μείωση του προϋπολογισμού για την Παιδεία κατά 200 εκατομμύρια, κάθε εβδομάδα ανακοινώνονται περικοπές και καταργήσεις όπως π.χ. Νομική σχολή Πατρών.

Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας μετά την κατάργηση των διετών προγραμμάτων σπουδών της Πανεπιστημιακής Σχολής Γεωπονικών Επιστημών,σειρά έχει το πανεπιστημιακό τμήμα του Αγρινίου, Γεωργικής Βιοτεχνολογίας.

Η Υπουργός Παιδείας Κεραμέως,με προσωπικές της κινήσεις και αποφάσεις, χωρίς καμία μελέτη ή συζήτηση με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα καταργεί σχολές και τμήματα στην περιοχή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button