Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: “Αλληλεγγύη στον Κουρδικό λαό”

Με ανακοίνωσή της, αναφορικά με την εισβολή της Τουρκίας στις περιοχές των Κούρδων στην Συρία, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου, τονίζει πως ο αγώνας του κουρδικού λαού πρέπει να έχει την συμπαράσταση όλων. Ακόμη αναφέρει πως “η Τουρκία στην πραγματικότητα έχει στόχο να θέσει υπό την τουρκική κατοχή τις περιοχές των Κούρδων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Η εισβολή της Τουρκίας στις περιοχές των Κούρδων της βόρειας Συρίας στην πραγματικότητα έχει στόχο να θέσει υπό την τουρκική κατοχή τις περιοχές των Κούρδων.

Οι ΗΠΑ πρόσφεραν απλόχερα την ανοχή τους και οι ισχυροί του πλανήτη παρακολουθούν ατάραχοι τις εξελίξεις και τον αφανισμό των Κούρδων.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι η Τουρκία απ’ την μια είναι μεγάλη δύναμη του ΝΑΤΟ και απ’ την άλλη είναι προνομιακός πελάτης οπλικών συστημάτων της Ρωσίας η οποία επίσης σιωπά.

Η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα και η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας φρικαλεοτήτων από τους εισβολείς. Η στρατιωτική εισβολή εκτός του ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο προκαλεί ένα νέο κύμα προσφυγιάς.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να μην μένει θεατής στην θηριωδία των τουρκικών στρατευμάτων.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας είναι σε αναδιάταξη και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διαθέτει το απαιτούμενο ειδικό βάρος για να υπερασπιστεί μια εξωτερική πολιτική που θα ενισχύει τον ρόλο της χώρας.

Ο κουρδικός λαός αγωνίζεται με υπερηφάνεια για την ανεξαρτησία του εδώ και εκατό χρόνια. Οι γυναίκες μαχήτριες του, έγιναν παγκόσμιο σύμβολο χειραφέτησης. Ο αγώνας τους πρέπει να έχει την συμπαράσταση όλων μας.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button