ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Πώς σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας την επίσκεψη Μητσοτάκη

Με την παρακάτω ανακοίνωση απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας στα όσα είπε στη δήλωσή του από την Λευκάδα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης :

“Στα πλαίσια της φιλοξενίας και του πολιτικού πολιτισμού καλωσορίζουμε τον πρόεδρο της ΝΔ στη Λευκάδα.
Με σεβασμό στην αξιωματική αντιπολίτευση ως θεσμό της δημοκρατίας και με αφορμή τις δηλώσεις του , να παραθέσουμε , όχι την άποψή μας που είναι σαφώς διαφορετική, αλλά γεγονότα. 
Η αποβιομηχάνιστη επί σειράς ετών της χώρας, η καταστροφή του ΑΕΠ, η πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ανεργία, η ουσιαστική χρεοκοπία, η κατάλυση του κοινωνικού κράτους, στην οποία ήσασταν πρωταγωνιστής, έθεσαν σε δοκιμασία τον κοινωνικό ιστό της χώρας και είναι έργα της ΝΔ.
Αν η καταστροφή της χώρας για εσάς είναι απλά δύσκολη κομματική συγκυρία τότε όχι ότι αντιλαμβάνεστε λάθος , απλά δεν αντιλαμβάνεστε.
Η πολιτική πολιορκούμενης χώρας στην εξωτερική πολιτική και του άμετρου εθνικού- εθνικιστικού λόγου, με απουσία της λογικής προσέγγισης των προβλημάτων, στην αρχή της επωφελούς αμοιβαιότητας και των διεθνών πρακτικών απέχουν από τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή λογική.
Αυτό επιβεβαίωσε και η προεκλογική τακτική που ακολουθήθηκε σε γείτονα χώρα προφανώς για εσωτερική κατανάλωση και φόβο.
Να ξεκαθαρίσει η ΝΔ. Εθνική γραμμή του 2009 ή καιροσκοπική γραμμή του 2018;
Η ανεργία έφτασε στο 27% ως αποτέλεσμα τις πολιτική σας αλλά και με απολύσεις, συμβάλλατε προσωπικά ως Υπουργός, σε ευαίσθητους τομείς του κοινωνικού κράτους, παιδεία, υγεία.
Επικαλούμενοι την πραγματικότητα να θυμίσουμε ότι ο κύριος όγκος μετανάστευσης εκδηλώθηκε από το 2009 έως το2013.
Αν δεν βολεύουν οι χρονολογίες , αλλάξτε την πραγματικότητα, ή απολύστε τη.
Και προς αποκατάσταση μιας ιστορικής πραγματικότητας .
ΟΧΙ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη η χώρα δεν διώχνει τα παιδιά της.
Ανίκανοι, ιδεολογικά διεστραμμένοι, επιρρεπείς στο χρηματισμό και στη διαπλοκή <<πολιτικοί>> διώχνουν τον έμψυχο εθνικό πλούτο της χώρας .
Μόνο που το κάνουν εξ ονόματός της κι αυτό είναι διπλά επικίνδυνο. 
Όταν μιλάτε για δημόσια έργα , μια παροιμία ταιριάζει: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Καταδικασμένοι για υπερβάσεις κόστους είμαστε ως χώρα . Άλλωστε εξορθολογισμός της υπέρβασης σε οδικά έργα έγινε από τη σημερινή ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ, όπως και επισφαλείς συμβάσεις με ανάδοχους που υπογράφηκαν στο παρελθόν , από τη σημερινή ηγεσία αντιμετωπίζονται.
Μιας και ο πολιτικός σας λόγος συνήθως περιέχει βιωματικές αναφορές, θα ήταν πιο κατανοητό να αφηγούσασταν τη προσωπική σας εμπειρία, που ως υπόχρεος δανείου δεν ενοχληθήκατε από την τράπεζα για την καταβολή κεφαλαίου και τόκων για οκτώ και πλέον χρόνια.
Καταθέτουμε τα παραπάνω σε μια προσπάθεια συμβολής στον πολιτικό διάλογο και για την πληρέστερη ενημέρωση του Λευκαδιτών.
4 /7 /2018
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button