ΕξελίξειςΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η Αιτωλ/νία βγαίνει από το τούνελ την ανυποληψίας και της απομόνωσης

po-syriza-aitoloakarnanias“Η Αιτωλοακαρνανία  με σταθερά και σίγουρα βήματα  βγαίνει από το «Τούνελ» της ανυποληψίας και της απομόνωσης που για δεκαετίες  την είχαν βάλει  οι προηγούμενες κυβερνήσεις”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας, με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπ. Ανάπτυξης για την χρηματοδότηση 35,5 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ για παρεμβάσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης  η εκταμίευση κονδυλίου  35,5 εκατομμυρίων ευρώ από εθνικούς πόρους  για ανακατασκευή – συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην Δυτική Ελλάδα.  

                                                     Δεσπόζουσα θέση στα ανωτέρω έχει η Αιτωλοακαρνανία , μετά από  σχεδιασμό και συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες μηνών της Νομαρχιακής Οργάνωσης  Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ , σε συνεννόηση – συνεργασία και κοινή προσπάθεια με τοπικούς φορείς του Νομού μας  και από κοινού χάραξη και διεκδίκηση στόχων .                              Ειδικότερα, δεσμεύτηκε το προαναφερόμενο ποσό μεταξύ άλλων για την σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό ( που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΄΄ ξέχασαν ΄΄ να εντάξουν ) , καθώς και η ανακατασκευή σημαντικών οδικών δικτύων, που θα επιφέρει την κανονικότητα και θα ομαλοποιήσει  την εμπορική σύνδεση του Νομού μας με την υπόλοιπη Ελλάδα , όπως ο οδικός άξονας Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Μενίδι , Αμφιλοχία – Βόνιτσα  – Λευκάδα  , Αγρίνιο – Καρπενήσι και Αγρίνιο – Θέρμο , δρόμοι καρμανιόλες για δεκαετίες  , που  το παλιό πολιτικό σύστημα  και τα τοπικά τους «λιβανιστήρια» ( τα οποία είχαν άλλες προτεραιότητες ), άφησαν στο έλεος της απαξίωσης, της παρακμής και της εγκατάλειψης .

Αποδείχθηκε ότι δύο χρόνια είναι αρκετά , αν έχεις σχέδιο , πολιτική βούληση και σεβασμό στον πολίτη , να ανατραπούν λογικές εγκατάλειψης , αδιαφορίας και πολιτικού αμοραλισμού δεκαετιών και οι πόλεις μας και ο Νομός μας να αλλάξουν σελίδα.

ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ , ΤΟΥΣ  ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ» ΤΟΥΣ , ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ.

Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΠΑΡΑΚΜΗ.

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button