ΣΥΡΙΖΑ: Εκτάκτως Πολιτική Γραμματεία τη Δευτέρα-«χαμός» με το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη

Όπως αναμενόταν, το αίτημα των 17 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος τη Δευτέρα έγινε αποδεκτό.

Αργά το βράδυ της Κυριακής τα μέλη του οργάνου έμαθαν ότι θα λάβει χώρα έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα στις 12:00.


Το αίτημα διατύπωσε δημόσια την Κυριακή η Όλγα Γεροβασίλη με προσωπική της δήλωση στην οποία αφήνονταν σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε το ερωτηματολόγιο που δόθηκε προς απάντηση στα μέλη του i-SYRIZA στο οποίο συμπεριλαμβάνοταν ερωτήματα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αλλάξει όνομα και ποια πολιτική κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση σε όργανο του κόμματος.

Μετά τη δήλωση της κας Γεροβασίλη το ένα μετά το άλλο κεντρικά στελέχη (Ρήγας, Παππάς) ουσιαστικά συμφώνησαν παίρνοντας αποστάσεις από την προεδρική τακτική (και ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ταξιδέψει ήδη στη Λονδίνο).

Εν συνεχεία και ενώ οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις έδιναν και έπαιρναν, στάλθηκε αίτημα στους Γραμματείς και στον Πρόεδρο για έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία εν τέλει έγινε δεκτή.

Η συνεδρίαση προφανώς είναι κομβικού χαρακτήρα αφού θα διεξαχθεί μόλις τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου του κόμματος το οποίο υποτίθεται έχει το χαρακτήρα επανεκκίνησης του πολιτικού οργανισμού ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ιστορία το αίτημα υπέγραψαν οι:

1. ΑΡΑΠΗ-ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
3. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
4. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
5. ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
6. ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
7. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
8. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
9. ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
10. ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
11. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
12. ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ
13. ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
14. ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
15. ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
16. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
17. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

news247

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Ερωτηματολόγιο Κασσελάκης πολιτική γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ