ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας για εκτροπή Αχελώου: “Οι βουλευτές, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχης τι έχουν να πουν;”

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για παραλογισμό και καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για εκτροπή του Αχελώου που σφραγίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επανέρχεται ως φάρσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί με επιταχυνόμενους ρυθμούς τις καταστροφικές της πολιτικές σε όλα τα επίπεδα. Ο παραλογισμός των καταστροφικών σχεδίων εκτροπής του Αχελώου που ακυρώθηκαν από το ΣτΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και σφραγίστηκαν ερμητικά από την κυβέρνηση Σύριζα, επανέρχεται ως φάρσα.

Η ρεβανσιστική διάθεση της παρούσας κυβέρνησης σε συνδυασμό με παρασκηνιακές επιχειρηματικές συμφωνίες, επιχειρούν να επαναφέρουν μια εφιαλτική περιβαλλοντική και αναπτυξιακή «κανονικότητα». Η επιστροφή δεκαετίες πίσω συντελείται από την κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο στο ύφος αλλά και στην ουσία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει την Πέμπτη 16/1 ένα τραγελαφικό σκηνικό «διαβούλευσης» με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών, του περιφερειάρχη, δημάρχων και φορέων της Θεσσαλίας, με αντικείμενο την «απεμπλοκή του έργου του Αχελώου και η υλοποίηση του», αδιαφορώντας επιδεικτικά για το υφιστάμενο σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής των ποταμών της Θεσσαλίας όπου απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην εκτροπή.

Αναρωτιόμαστε οι Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές, δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης τι έχουν να πουν. Θα συμμετέχουν στην κωμικοτραγική «διαβούλευση» ή αποκλείστηκαν όπως ο πρωθυπουργός από τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη;

Στο θέμα της εκτροπής του Αχελώουδεν χωράνε κομματικές ή τοπικιστικές αντιπαραθέσεις. Είναι ζήτημα μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας που ενώνει όλη την κοινωνία η οποία και θα την αποτρέψει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button