ΕξελίξειςΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας: ‘’Να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης του 9ου Δημ. Σχολείου Αγρινίου’’

koi-sxoleioΗ Ν.Ε Σύριζα Αιτ/νίας  εκφράζει την αντιθεσή της στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε και που αποφασίζει την κατάργηση του 9ου Δημοτικού Σχολείου και τη συγχώνευσή του με το 19ο Δημοτικό.

“Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα ακυρωθεί  άμεσα,πριν να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και αντιδράσεις στη τοπική κοινωνία αλλά και στο χώρο της εκπ/σης.”, επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση που συνεχίζει ως εξής:

“Πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι αρμόδιοιφορείς της πόλης τοποθετήθηκαν αρνητικά στη κατάργηση του σχολείου(Σύλλογος Γονέων,Δημοτική Επιτροπή Παιδείας,σύλλογοι εκπαιδευτικών,αρνητική εισήγηση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας) και το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν σειρά εκδηλώσεων και διαμαρτυριών ενάντια στη σχετική πρόταση του Δντή Εκπ/σης Αιτ/νίας .

Συγκεκριμένα  τονίζουμε τα εξής:

1)Το 9ο Δημοτικό Σχολείο είναι ένα σχολείο βιώσιμο με 99 μαθητές,με ιστορία 50 ετών,στεγάζεται σε δημόσιο κτίριο με καλές κτιριακές συνθήκες  και βοηθάει στην αποσυμφόρηση των όμορων σχολείων (το διπλανό 7ο Δημοτικό έχει τμήματα 25 μαθητών).  Άν κλείσει το 9ο Δημοτικό οι μαθητές δεν θα φοιτήσουν στο προτεινόμενο για συγχώνευση 19ο ,αλλά θα απαιτήσουν να φοιτήσουν στο κοντινό 7ο και όχι στο 19ο ,μιας και για μεγάλο αριθμό μαθητών η απόσταση πλέον θα είναι πάνω από 1.000 μέτρα.

2)Το 9ο Δημοτικό συστεγάζεται με το 1ο Ειδικό Σχολείο Αγρινίου,όπου εφαρμόζεται ο θεσμός της συμπερίληψης με επιτυχία και θετικά αποτελέσματα συνολικά για τη πόλη του Αγρινίου.

3) Σε σχέση με το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει(την αδυναμία του 19ου να συμπληρώσει ικανοποιητικό αριθμό παιδιών)οι προτάσεις των συλλόγων εκπ/ών για αλλαγή των ορίων με τα όμορα 5οκαι 7οΔημοτικά Σχολεία(που επίσης έχουν μεγάλα τμήματα)είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ελπίζουμε άμεσα να διορθωθεί η λάθος απόφαση της κατάργησης ενός μεγάλου σχολείου στη πόλη του Αγρινίου .”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close