ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Πιο επίκαιρο το μήνυμα από ποτέ

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη ούτε να υποτιμηθεί η σημασία της», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία.

Η κομματική οργάνωση καλεί «όλους τους κοινωνικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση, τους Συλλόγους Ασθενών και τις τοπικές κοινωνίες, να ενισχύσουν τη φωνή των ανθρώπων της δημόσιας περίθαλψης».

Η ανακοίνωση:

“Ένα χρόνο μετά από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, και οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού έχουν πληρώσει βαρύτατο τίμημα, συνέπεια της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, με 8.500 απώλειες και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς.

Παρά το επικοινωνιακό αφήγημα περί «στήριξης» του ΕΣΥ, η κυβέρνηση δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για την ανάπτυξη και στελέχωση των υπηρεσιών του, με τη δημιουργία νέων Covid-MEΘ, με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με αύξηση της χρηματοδότησης, μετατρέποντας τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου.

Μέχρι χτες:

– Στη λίστα αναμονής για κρεβάτι ΜΕΘ του ΕΚΑΒ, βρίσκονταν 75 πολίτες βαριά νοσούντες με κορωνοϊό, οι 50 από αυτούς τουλάχιστον τρία 24ωρα.
– Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 749
– Ο δείκτης θετικότητας ανεβαίνει στο ανησυχητικό 8.39%.
– Μέσα σε 4 μήνες μόνο το 6.31% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει μέτρα κατά του αποσυγχρωτισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους μαζικούς χώρους εργασίας όπου δεν εφαρμόζονται επαρκώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η πανδημία ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τεράστια αξία των δημόσιων συστημάτων καθολικής κάλυψης υγείας και την ανάγκη ενδυνάμωσης του ΕΣΥ στη χώρα μας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα είναι η ώρα μιας μεγάλης επένδυσης στη Δημόσια Υγεία και μιας αποφασιστικής ενίσχυσης των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των υπόλοιπων δημόσιων δομών με ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές , εξοπλισμό και μέσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση, τους Συλλόγους Ασθενών και τις τοπικές κοινωνίες, να ενισχύσουν τη φωνή των ανθρώπων της δημόσιας περίθαλψης που σήμερα δίνουν με αυταπάρνηση στην «πρώτη γραμμή» τη μάχη της προστασίας της κοινωνίας από την απειλή της πανδημίας.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, δεν είναι απλώς ένα μέτρο αντιμετώπισης της σημερινής κρίσης, αλλά διαχρονικός παράγοντας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και ευημερίας των πολιτών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση
Back to top button