ΕξελίξειςΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου: Κακόβουλη η όποια αναφορά για καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών

skourletis-zevgaraki-20Ενώ οι πλημμυροπαθείς των περιοχών των Δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου, δεν έχουν λάβει ακόμη ούτε ένα ευρώ από τις αποζημιώσεις που προβλέπονται και πέρασαν “μαύρες γιορτές” , αν και έχει παρέλθει πλέον πάνω από ένας μήνας από τις καταστροφές της 2ας Δεκεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου με ανακοίνωση του, επιρρίπτει ευθύνες σε Δήμο Αγρινίου και Περιφέρεια για τους καθαρισμούς των ρεμάτων και αναφέρει πως με την ολοκλήρωση των ελέγχων των αιτήσεων των “πραγματικά πληγέντων” θα γίνουν άμεσα και οι καταβολές των αποζημιώσεων.

Γράφει συγκεκριμένα η Δημοτική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Ευχόμαστε στους  Αγρινιώτες και τις Αγρινιώτισσες   το 2018 να είναι μια καλή χρονιά με υγεία.    Η πατρίδα μας να απαλλαγεί απ την επιτροπεία των μνημονίων και να πετύχει μέσα απ’ την ανάπτυξη , την καλυτέρευση του βιοτικού επίπεδου πρώτα και κύρια των ασθενέστερων  συμπολιτών μας .

Στο τέλος της χρονιάς που πέρασε  πολλοί συνδημότες μας επλήγησαν από πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα ,  που κατέστρεψαν νοικοκυριά , επιχειρήσεις , καλλιεργήσιμες  εκτάσεις .

Οι ζημιές που προέκυψαν  θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν γινόταν έγκαιρα ο καθαρισμός των ρεμάτων με χρήματα που είχαν  εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου κι αν η περιφέρεια πιο έγκαιρα αντιμετώπιζε τις προειδοποιήσεις των τοπικών παραγόντων για αντιπλημμυρικά  έργα .

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Από την πρώτη μέρα που οι συνδημότες μας  υπέστησαν καταστροφές η κυβέρνηση με τους τοπικούς βουλευτές της , με τον υπουργό εσωτερικών , με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού υποδομών ήταν κοντά στους πληγέντες . Φρόντισαν να συντονιστούν οι αρμόδιοι φορείς . Ήλθαν σε βοήθεια μηχανήματα του Στρατού ( πρώην ΜΟΜΑ ) για να βοηθήσουν την απομάκρυνση των φερτών υλικών . Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν στη βουλή τροπολογία που ψηφίστηκε απ όλα τα κόμματα για να ενταχθούν οι πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας στο ίδιο καθεστώς με αυτούς της Μάνδρας  . Να  πάρει κάθε κατεστραμμένο νοικοκυριό 5000 ευρώ και κάθε  κατεστραμμένη επιχείρηση 8000  ευρώ .

Για να δοθεί αυτή η αποζημίωση έπρεπε να γίνει καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου .

Αυτή την καταγραφή ο Δήμος την ολοκλήρωσε παραμονές Χριστουγέννων .

Την υδροδότηση του Άνω Ζευγαρακίου δεν την έχει ολοκληρώσει ακόμη και εδώ κι ένα μήνα οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι δεν έχουν  καθόλου  νερό .

Αυτές τις μέρες γίνεται ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες , για τους πραγματικά πληγέντες  και θα  καταβληθούν τα χρήματα στους συμπολίτες μας .

Κάθε δημοσίευμα και ανακοίνωση για αδιαφορία η καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων είναι  άδικη   και  κακόβουλη .

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από την πρώτη στιγμή κοντά στους πλημμυροπαθείς και θα είναι οι τελευταίοι που θα φύγουν  όταν  κάθε συνδημότης μας αποζημιωθεί .”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close