Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συντονιστικό στην Ανδραβίδα για τους σεισμούς-καθησυχάζει ο Λέκκας, φοβούνται οι κάτοικοι (video)

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργάνο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Ηλείας, που συγκάλεσε στην Ανδραβίδα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, εξαιτίας της σεισμικής ακολουθίας που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τετάρτη κλιμάκιο μηχανικών από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών θα επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο όσων κτιρίων έχουν υποστεί ζημιές.


Επίσης, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 των Δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνείας και Ήλιδας. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα των παιδιών που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες σε σχέση με την αναστάτωση που προκαλείται εξαιτίας των σεισμών και εξετάζεται η δυνατότητα παρέμβασης του υπουργείου Παιδείας.

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα ο οποίος βρίσκεται από το απόγευμα στην περιοχή της Ανδραβίδας, ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των κατοίκων. Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται και ζήτησε από τους κατοίκους να ακολουθούν τις γνωστές σε αυτές τις περιπτώσεις οδηγίες της συντεταγμένης Πολιτείας.

Τέλος, έπειτα από έγγραφο του Δήμαρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας απευθυνόμενος στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε πλέον, να κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ολόκληρος ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Μετά τον σημερινό σεισμό των 4,4R, ο οποίος δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους, υπήρξαν αρκετές μικροζημιές σε σπίτια και καταστήματα, γι αυτό είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των μαθητών να πραγματοποιηθούν εκ νέου έλεγχοι σε όλα τα σχολικά κτίρια.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button