Δυτική Ελλάδα

Συντονιστική συνάντηση για τις δράσεις του "Let’s Do It Greece 2018" στην Δυτική Ελλάδα

lets-do-it-banner

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει σήμερα, Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 16:00, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής, ισόγειο, Πάτρα), την κεντρική συντονιστική συνάντηση για την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “Let’s Do It Greece”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το ραντεβού για τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, έχει δοθεί για την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ήδη όλοι βρισκόμαστε σε πυρετώδεις προετοιμασίες, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση.

Μάλιστα η φετινή πανελλαδική εκστρατεία τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, και έχει ως θέμα «Νεολαία και Εθελοντισμός», με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψη, τις υψηλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και με γνώμονα τη διάδοση του εθελοντισμού και την επιτυχή προετοιμασία και πραγματοποίηση δράσεων από εθελοντές και φορείς της περιοχής μας, έχει θέσει υπό την αιγίδα της το Let’s do it Greece, και διοργανώνει όπως κάθε χρόνο κεντρική συντονιστική συνάντηση.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Το απόγευμα της Δευτέρας καλούνται στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας όλοι οι εθελοντές, οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς και ομάδες, καθώς και απλοί πολίτες, για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον Εθελοντή – Οραματιστή και Συντονιστή του Let’s Do It Greece Νίκο Κιούση, καθώς και σημαντικούς εθελοντές της οργανωτικής ομάδας, για την καλύτερη προετοιμασία των δράσεων στη Δυτική Ελλάδα.

Δηλώστε τη δράση σας στο Χάρτη Δράσεων

Η ημέρα διεξαγωγής της δράσης Let’s do it Greece για το 2018, έχει προγραμματιστεί για φέτος την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.
Αν είστε ομάδα, σύλλογος, γειτονιά, παρέα, συλλογικότητα, σας προσκαλούμε να δηλώσετε τη δική σας δράση για εκείνη τη ημέρα στο Χάρτη Δράσεων στο σύνδεσμο http://www.letsdoitgreece.org/activities/new.

H Sanitas θα υποστηρίξει πανελλαδικά την εκστρατεία Let’s do it Greece, ενισχύοντας τις δράσεις με υλικά καθαρισμού (σακούλες και γάντια). Σας καλούμε, εφόσον επιθυμείτε υλικά για τη δική σας δράση, αφού δηλώστε τη δράση σας στο Χάρτη Δράσεων, να συμπληρώσετε προσεκτικά την φόρμα που βρίσκεται στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeaNSCULlZ6FGE5fRClFKuu7ThhQzuYicK5glM1nlGKKEQyPA/viewform δίνοντάς όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε για τη δράση σας, με την παράκληση να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εκτιμήσεις σας. Σε κάθε περίπτωση ο χορηγός θα τηρήσει σειρά προτεραιότητας.

«Η διάδοση της αξίας του εθελοντισμού για ένα καλύτερο περιβάλλον και για πιο ενεργούς πολίτες αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Είναι ανάγκη να  αποκτήσουμε τη συνείδηση του εθελοντή, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας στην κατεύθυνση αυτή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, καλώντας όλους να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη εθελοντική προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο κ. Κιούσης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που  αποτέλεσε ένα σημαντικό πρότυπο, αφού συμμετέχει ενεργά από το 2013 και επικαλούμενος την εμπειρία της, αλλά και το περιβαλλοντικό της απόθεμα ζήτησε να πολλαπλασιαστούν τα σημεία των εθελοντικών δράσεων.

Ο φετινός στόχος είναι να συντονιστούν 150.000 εθελοντές  σε 2.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» είναι το 2021 η Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece» να παρακινήσει το  5% του ελληνικού πληθυσμού.

Μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη,  στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε η κεντρική συντονιστική συνάντηση. Συγκεντρώθηκαν όλοι οι εθελοντές, οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς, ομάδες, καθώς και απλοί πολίτες, όπου συζήτησαν  με τον Εθελοντή –Συντονιστή του Let’s Do It Greece Νίκο Κιούση και τους εθελοντές της οργανωτικής ομάδας, για την καλύτερη προετοιμασία των δράσεων στη Δυτική Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close