Γεγονότα

Σύντομα το Αγρίνιο αποκτά τη δική του Πινακοθήκη

koi-pinakothiki2Οι εργασίες στο κτήριο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και σε λίγους μήνες αναμένεται να ανοίξουν οι πόρτες του.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται αυτό το διάστημα οι εργασίες για την Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου. Το κτήριο αγοράστηκε από τον Δήμο Αγρινίου πριν από περίπου τρία χρόνια, μαζί με το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Βρίσκεται σε κεντρικότατο δρόμο της πόλης, απέναντι ακριβώς από την πλατεία Σιντριβανίου, από την πλευρά που βρίσκεται το  Δημαρχείο.

Στην πραγματικότητα το κτήριο στο οποίο θα στεγαστεί η Δημοτική Πινακοθήκη αποτελεί συνέχεια του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς αυτό ήταν το σπίτι του εκάστοτε διευθυντή της Τράπεζας.

koi-pinakothiki1Οι εργασίες αναπαλαίωσης, τις οποίες έχουν αναλάβει εξολοκλήρου υπηρεσίες του Δήμου, έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα και πλέον βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Το κτήριο των 200 περίπου τ. μ έχει βαφτεί, οι καθαιρέσεις και τα βαψίματα έχουν ολοκληρωθεί, το μόνο που μένει ουσιαστικά είναι ο ηλεκτροφωτισμός του κτηρίου. Μόλις ολοκληρωθεί και αυτό κομμάτι, το Αγρίνιο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί την Δημοτική του Πινακοθήκη, πράγμα που πιθανότατα σημαίνει πως μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, οι πόρτες θα ανοίξουν και επίσημα.

koi-pinakothiki4Η πινακοθήκη θα στεγάζει περιοδικές εκθέσεις  καλλιτεχνών και φορέων από ολόκληρη την Ελλάδα, προφανώς και Αγρινιωτών καλλιτεχνών, μέχρι να εμπλουτιστεί και με εξολοκλήρου δικούς της μόνιμους πίνακες.

Η στιγμή λοιπόν που το Αγρίνιο θα αποκτήσει τη δική του Δημοτική Πινακοθήκη πλησιάζει. Η παρουσία της στην πόλη θα είναι σημαντικότατη, ενισχύοντας το πολιτισμικό της  κομμάτι. Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών από εκπαιδευτικές μονάδες της πόλης είναι βέβαιες, η πινακοθήκη όμως θα πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους του δημότες ως ένα ζωτικό μέρος του πολιτισμού που κάθε μεγάλη πόλη θα πρέπει να διαθέτει. Το Αγρίνιο τόσα χρόνια στερούταν τη μαγεία της απόλαυσης εικαστικών καλλιτεχνημάτων, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπως είναι αυτός που αναμένεται να ανοίξει μέσα στους επόμενους 3 μήνες.

Μ.Ζ.

Eφημερίδα “Γεγονός”

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button