Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτειών στην έκθεση κάνναβης στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτειών συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην διεθνή έκθεση προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου. Στην SALONICA CANNABIS EXPO2018 μετείχαν 65 περίπου εκθέτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από χώρες του εξωτερικού όπως την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συμμετοχή του Α.Σ. Φυτειών με το προϊόν του «Έλαιο από σπόρους βιομηχανικής κάνναβης – ΑΧΕΛΩΟΣ ΚΑΝΝΑΒΗ» κέρδισε τις εντυπώσεις μεταξύ των εκθετών. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Α.Σ. Φυτειών αποτέλεσε το γεγονός ότι το προϊόν του έχει μεγάλη θρεπτική αξία (πολύ υψηλό ποσοστό Ω3 και Ω6 λιπαρών οξέων) καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν γίνεται με ανάμειξη άλλων ελαίων όπως σε άλλα παρόμοια έλαια, κυρίως του εξωτερικού. Εντυπωσιακό ήταν επίσης το γεγονός ότι μεταξύ όλων των εκθετών που διέθεταν τα προϊόντα τους, οι παραγωγοί του Α.Σ. Φυτειών ήταν και οι καλλιεργητές αυτού, γνώριζαν δηλαδή την διαδικασία από την σπορά έως την εμφιάλωση του τελικού προϊόντος.


Το περίπτερο του Α.Σ. Φυτειών επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης οι οποίοι ενημερώθηκαν διεξοδικά από τον Πρόεδρο του συνεταιρισμού, κύριο Ελευθερίου Σπύρο, για την πρωτοπόρο αυτή κίνηση του συνεταιρισμού καθώς και για όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι παραγωγοί κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας.

Τέλος, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του Α.Σ. Φυτειών «Το ενδιαφέρον καταναλωτών και εμπόρων υπήρξε τόσο μεγάλο που δεν θα μπορέσει να καλυφτεί η ζήτηση με την φετινή παραγωγή. Το μεγάλο αυτό ενδιαφέρον αποτελεί την επιβράβευση και, ταυτόχρονα, το κίνητρο για συνέχιση της καλλιέργειας και σημαντική αύξηση των στρεμμάτων».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button