ΕξελίξειςΠολιτική

Συνεστίαση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο με ομιλία για την Οκτωβριανή Επανάσταση και τις πλημμύρες

synestiasi-kke (1)
Ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για την συνεστίαση που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου με ομιλία για τις πολιτικές εξελίξεις, τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση και τις πλημμύρες που έπληξαν την Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

Σε ζεστή ατμόσφαιρα και με την παρουσία οπαδών και φίλων του Κόμματος μίλησε η Αλεξάνδρα Λαμπροκωστοπούλου, μέλος της Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας & Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Η οποία αναφέρθηκε στις πλημμύρες που έπληξαν το νομό: «τα σημερινά πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό μας και πιο συγκεκριμένα τις ευρύτερες περιοχές του Αγρινίου και Μεσολογγίου για ακόμη μια φορά μετά τα τραγικά γεγονότα στη Δυτική Αττική αποδεικνύουν πως ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η ΕΕ, που θωρακίζει την κερδοφορία των ομίλων, δεν μπορούν να οδηγήσουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα δεν προχωράνε γιατί το κέρδος των κατασκευαστικών μονοπωλιακών ομίλων εξυπηρετείται περισσότερο σε άλλους τομείς. Οι τεράστιες καταστροφές αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά την τραγική έλλειψη υποδομών και κυβερνητικού σχεδιασμού για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα. Αναδεικνύουν τον άναρχο αντιλαϊκό χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αναδεικνύουν τελικά την περιφρονητική στάση απέναντι στον άνθρωπο που χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα και όσους το υπηρετούν. Επιβεβαιώνεται ότι η όποια ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος είναι αντίθετη με την πραγματική ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

synestiasi-kke (2)

Επίσης αναφέρθηκε στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση: «Η Οκτωβριανή Επανάσταση υπήρξε το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα το οποίο σήμανε την έναρξη της εποχής στην οποία η εργατική τάξη γίνεται ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων και μπορεί να σπρώξει τον τροχό της Ιστορίας, παίρνοντας την εξουσία και οργανώνοντας τις νέες σοσιαλιστικές – κομμουνιστικές σχέσεις παραγωγής, αναμορφώνοντας όλη την κοινωνία.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Η Οκτωβριανή Επανάσταση έδωσε ώθηση στο διεθνές επαναστατικό κίνημα και αισιοδοξία στην πάλη των λαών όπου Γης, επιτάχυνε τις διαδικασίες ίδρυσης μιας σειράς κομμουνιστικών κομμάτων.
Το Κόμμα μας είναι κι αυτό καρπός της επαναστατικής φλόγας του Οκτώβρη.

Σε λίγες μέρες θα υποδεχτούμε το 2018, χρονιά κορύφωσης του γιορτασμού των 100 χρόνων του τιμημένου και ηρωικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Είμαστε περήφανοι για κάθε στιγμή της ηρωικής δράσης μας. Νιώθουμε δικαιολογημένη περηφάνια, γιατί πριν από 26 χρόνια, στις 28 Δεκέμβρη 1991, τη μέρα που κατέβαινε η κόκκινη σημαία από το Κρεμλίνο, ο “Ριζοσπάστης”, ως δημοσιογραφικό όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ έγραφε στο ιστορικό του πρωτοσέλιδο:

“Σύντροφοι, ψηλά τη σημαία! Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών”!»

Η ομιλία έκλεισε με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ αλλά και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ που μας εμπλέκει περισσότερο η κυβέρνηση, για την αξιολόγηση, την οργάνωση της πάλης και μπροστά στην απεργιακή μάχη στις 14 Δεκέμβρη καθώς και την αναγκαία ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button