Ροή Ειδήσεων

Συνεργασία του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου και του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αγρινίου με το εργαστήρι "Παναγία Ελεούσα"

koi-panagia-eleousa
Το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» για νέους με νοητική υστέρηση & συνοδές αναπηρίες, Νομού Αιτωλοακαρνανίας Μεσολόγγι-Αγρίνιο, υπέγραψε Πρωτόκολλα Συνεργασίας με το Διευθυντή του Δημοσίου ΙΕΚ Μεσολογγίου κ. Ιωάννη Χατζή και με το Διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Αγρινίου του ΟΑΕΔ κ. Κωνσταντίνο Μουτόπουλο.

Στόχος αυτών των συνεργασιών είναι η συγκρότηση ενός πλαισίου αμοιβαίας συνεργασίας, μέσω της εθελοντικής παροχής υπηρεσιών κομμωτικής και αισθητικής  από ομάδες καταρτιζομένων και εκπαιδευτών στις ειδικότητες αυτές, στους εκπαιδευόμενους νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες. Με τις καινοτόμες αυτές δράσεις και συνεργασίες επιβεβαιώνεται η άρρηκτη σχέση του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» με τις τοπικές κοινωνίες, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Στη συνέχεια τονίζει μάλιστα ότι ευελπιστεί και στο μέλλον να υπάρξει συνέχιση των συνεργασιών με τέτοιου είδους καινοτόμες δράσεις που βοηθούν στην ψυχική ανάταση των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες και ανεβάζουν το δείκτη ποιότητας ζωής τους.

Ανακοίνωση για τη συνεργασία εξέδωσε και το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου:

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία του του Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου με τοΕργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως “ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ”, ειδικώς αναγνωρισμένοΦιλανθρωπικό Σωματείο μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Μέσω αυτής της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, αφενόςδίνεται η δυνατότητα να υποστηρίζεται η κατάρτιση των σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ με πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που αποκτούν και αφετέρουαξιοποιείται η τεχνογνωσία που διαθέτει το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, με την εθελοντική παροχή υπηρεσιών στους ωφελούμενους του Εργαστηρίου.

Το πλαίσιο συνεργασίας, για τη χρονική περίοδο μέχρι τη λήξη του εαρινού εξαμήνου και συγκεκριμένα 30/6/2017, περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες δράσεων.

  • Παροχή υπηρεσιών κομμωτικής και αισθητικής.
  • Σχεδιασμός ενημερωτικών δράσεων, με έμφαση στην ενημέρωση για την ατομική υγιεινή, τη διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Παράλληλα, για την ευαισθητοποίηση των σπουδαστών στις αξίες της κοινωνικής συναλλαγής καθώς και της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και ενημέρωση για τα άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, στοχεύοντας στη μείωση του κοινωνικού ρατσισμού.
  • Ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας, μέσα από συνεργασίες με διάφορους φορείς.

Ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου Ιωάννης Γ. Χατζής και η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εργαστηρίου “ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ” κα Διονυσία Σαμαντά, προχώρησαν σήμερα, Τετάρτη 05.04.2017, στην υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button