Αυτοδιοίκηση

Συνεργασία με τους εφτά Διευθυντές της Περιφέρειας ζήτησε ο Κατσιφάρας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤη συνεργασία όλων των Γενικών Διευθυντών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε να δίνονται άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κατά την πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων αρμοδιοτήτων που τους ανατέθηκαν.

«Να στέκεστε δίπλα στους πολίτες και τους συναδέλφους σας, αξιοποιείστε το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό ώστε να δίνετε λύσεις σε όποια προβλήματα που παρουσιάζονται και φυσικά όλα αυτά να γίνονται με διαφάνεια σε κάθε τομέα», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας απευθυνόμενος στα στελέχη της Περιφέρειας προσθέτοντας πως θα πρέπει να είναι σε καθημερινή επαφή με τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, τόσο τους αιρετούς, όσο και τους θεματικούς.

Οι επτά άξονες συνεργασίας, όπως αναφέρθηκαν από τον Περιφερειάρχη είναι οι κάτωθι:

1. Ουσιαστική και υποστηρικτική συνεργασία με Αντιπεριφερειάρχες προκειμένου να υλοποιούνται αποτελεσματικά οι προτεραιότητες και οι υποχρεώσεις

2. Κατάθεση εξαμηνιαίου σχεδίου υποχρεώσεων μέχρι την Παρασκευή

3. Όχι εκκρεμότητες, επίλυση από την αρχή των ζητημάτων

4. Καλή γνώση των αντικειμένων και συνεχείς προτάσεις για επίλυση με σωστό προγραμματισμό και όχι την τελευταία στιγμή

5. Παρουσία στα συλλογικά Όργανα (Περιφερειακό Συμβούλιο και Επιτροπές)

6. Υποστήριξη των εργαζομένων

7. Μία φορά το μήνα, τουλάχιστον, συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματέα για προγραμματισμό και παρακολούθηση υλοποίησης των αποφάσεων.

«Όλοι μαζί θα συμβάλλουμε προκειμένου να υλοποιήσουμε τους πολιτικούς μας στόχους και τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως Περιφερειακή Αρχή. Θέλω και ζητώ διαρκή επικοινωνία με τους αιρετούς Αντιπεριφερειάρχες ώστε να γνωρίζουν όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για τα ζητήματα που παρουσιάζονται και μαζί να δίνονται λύσεις σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων» συμπλήρωσε ο Απ. Κατσιφάρας.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης ζήτησε μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να του αποσταλεί ο χρονοπρογραμματισμός για τις αποφάσεις που απαιτούνται από τα Συλλογικά Όργανα για το επόμενο εξάμηνο, τις υποχρεώσεις, τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανονισμούς και τους νόμους.

 «Είστε εδώ για να δίνετε λύσεις. Η ευθύνη που σας αναλογεί είναι μεγάλη» τόνισε, ενώ ο Περιφερειάρχης ζήτησε να είναι παρόντες στα Συλλογικά Όργανα ώστε να υποστηρίζουν τα θέματα που αφορούν αρμοδιότητές τους και να συνεργάζονται με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τα μέλη αυτών, όπου τους ζητείται.

Επιπλέον, ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε να είναι όλοι στο πλευρό των συναδέλφων τους, να δείχνουν ενδιαφέρον καθώς όλοι αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις, ιδίως εν μέσω κρίσης, και να εργάζονται συλλογικά, σαν ομάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου, οι Γενικοί Διευθυντές Εσωτερικής Λειτουργίας Γεωργία Πλώτα, Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Κόλλαρης, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Τσολοδήμος, Μεταφορών και Επικοινωνιών Ιωάννης Μέγκας, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, και ο Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη Νίκος Νομικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close