ΕξελίξειςΠολιτική

Συνέντευξη Σπήλιου Λιβανού: "Ανάγκη πολιτικής αλλαγής"

po-neodimokratis-livanosΟ Σπήλιος Λιβανός, σύμβουλος επιχειρηματικότητας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, παραχώρησε συνέντευξη στη Σοφία Λουκέρη και τη συνδρομητική εφημερίδα “ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ” .

Στη συνέντευξή του ο Σπ. Λιβανός υπογραμμίζει τις βασικές διαφορές ανάμεσα στη νοοτροπία και τις πρακτικές της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τη μια και τη φιλοσοφία και τις αρχές που διαπνέουν την πρόταση διακυβέρνησης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την άλλη. Μια σύγκριση που αποτυπώνει ξεκάθαρα πως η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι η μόνη αξιόπιστη επιλογή για το μέλλον.

Ο σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ σημειώνει πως στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι από την επόμενη μέρα των εκλογών, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, να ξεκινήσει δυναμικά και χωρίς αμφιταλαντεύσεις “η πορεία επανεκκίνησης της χώρας, μέσα από ένα εμπροσθοβαρές εθνικό πρόγραμμα καινοτομιών και αλλαγών προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, ανακτώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων έναντι των δανειστών”.

Στην προσπάθεια αυτή, ο πολιτικός στόχος να τεθεί η επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο είναι μονόδρομος, καθότι “ο μόνος τρόπος για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κρίσης είναι να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στην επιχειρηματικότητα. Η λογική του υπερδανεισμού, της υπερκατανάλωσης και του κρατικοδίαιτου οικονομικού παρασιτισμού πρέπει να τελειώσει μαζί με τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου που αποτελεί τον βασικό εκφραστή τους.”

Στη συνέντευξή του ο κ. Λιβανός τονίζει με έμφαση την ανάγκη ουσιαστικής επανεκκίνησης στο πεδίο της κοινωνικής οικονομίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ο βασικός στόχος της επανεκκίνησης είναι η εξυπηρέτηση της κοινωνικής οικονομίας. Μόνο η πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας και η εισδοχή σε μια νέα κανονικότητα μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, να αυξήσουν τη ρευστότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων και να δώσουν πίσω την ελπίδα στους νέους και την αξιοπρέπεια στους συνταξιούχους.”

“Εμείς πιστεύουμε στη δύναμη του ανθρώπου, στη φαντασία και εργατικότητα του μικρού και μεγάλου αγωνιστή που ρισκάρει τα πάντα για να παράξει προστιθέμενη αξία για τον ίδιο και τους γύρω του”, αναφέρει ο κ. Λιβανός ως αντιδιαστολή στις κυβερνητικές επιλογές.

Ερωτώμενος για το αίτημα διενέργειας εκλογών, ο σύμβουλος επιχειρηματικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντά πως “ο δημοκρατικός ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να κάνει εποικοδομητική κριτική, να προετοιμάζεται για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και άρα να διεκδικεί την πολιτική αλλαγή”, συμπληρώνοντας ότι “η σιωπηρή δύναμη της πλειοψηφίας, της ελευθερίας της γνώμης και της πίστης στη Δημοκρατία, είναι σαφώς ισχυρότερη από τη θορυβώδη μειοψηφία του μηδενισμού και του αντί-συστημισμού που συχνά αποκαλούμε “λαϊκισμό”.
po-neodimokratis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button