Συνέντευξη Δημήτρη Τραπεζιώτη: «Ζητάω debate-οι πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν»

«Δεν υπήρξε δημόσια αντιπαράθεση που είναι ο πυρήνας της πολιτικής σκέψης και δραστηριότητας»

Διόλου ικανοποιημένος από την ποιότητα της προεκλογικής περιόδου, δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Agrinio Media, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρίνιου και επικεφαλής του συνδυασμού «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο», τέως δήμαρχος Θεστιέων, Δημήτρης Τραπεζιώτης.

Εξηγώντας το λόγο, σημειώνει πως «δεν υπήρξε δημόσιος λόγος ή ακριβέστερα δεν υπήρξε δημόσια αντιπαράθεση που είναι ο πυρήνας της πολιτικής σκέψης και δραστηριότητας». Κατηγορεί ειδικότερα τις παρατάξεις Παπαναστασίου και Πιστιόλα για διατύπωση αοριστιών, γενικολογιών και ατεκμηρίωτων υποσχέσεων. Διαπιστώνει «εκφυλιστικά φαινόμενα» και καλεί μάλιστα όλους τους υποψήφιους Δημάρχους σε ανοιχτή  δημόσια συζήτηση – τηλεοπτικό ντιμπέιτ.


«Ποτέ δεν ταυτίστηκα με κομματικές κατευθύνσεις και επιλογές», απαντά στο ερώτημα της υποστήριξης του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημειώνει την προσπάθεια που κατέβαλε ώστε να επιτευχθεί η ενότητα του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος ο κ. Τραπεζιώτης, εστιάζει στα κύρια σημεία της κριτικής του στην απερχόμενη δημοτική αρχή και απαριθμεί τους βασικούς άξονες της δική του πρότασης,

Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημήτρη Τραπεζιώτη στην Agrinio Media και τον Χρήστο Θεοδωρόπουλο:

  • Κύριε Τραπεζιώτη, μας χωρίζουν ελάχιστες ημέρες για την κάλπη της 8ης Οκτωβρίου. Είστε ικανοποιημένος από το πως κύλησε η προεκλογική περίοδος και ο δημόσιος λόγος μέχρι τώρα;

Η απάντηση στο ερώτημά σας είναι ευθέως όχι διότι δυστυχώς δεν υπήρξε δημόσιος λόγος ή ακριβέστερα δεν υπήρξε δημόσια αντιπαράθεση που είναι ο πυρήνας της πολιτικής σκέψης και δραστηριότητας. Περίμενα  να διατυπωθούν οι σκέψεις και οι προτάσεις των δημοτικών συνδυασμών  και να ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ των υποψηφίων και μια δημόσια συζήτηση για τα πολιτικά επίδικα, το εκλογικό σύστημα, την εξασφάλιση της πολιτικής και διοικητικής αυτοτέλειας  και της οικονομικής αυτοδυναμίας των Δήμων, τους νόμους Θεοδωρικάκου και Βορίδη που οδήγησαν σε μια πρωτοφανή  υποβάθμιση  της Τ.Α. τα προβλήματα, τις δυνατότητες και την προοπτική του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου.

Αντ’ αυτού διαπιστώνουμε ότι η υποχρέωση των δημοτικών συνδυασμών να ενημερώσουν τους πολίτες και να ανοίξει επί τέλους μια πολιτική συζήτηση για τα παραπάνω θέματα εξαντλείται είτε σε γενικολογίες και αφηρημένες διατυπώσεις  μη κοστολογημένες και ατεκμηρίωτες υποσχέσεις που δεν παράγουν καμία δέσμευση είτε σε γραπτά προκάτ κείμενα, κάποια από αυτά κατασκευασμένα από διαφημιστικές εταιρείες, τα οποία δεν διαβάζει σχεδόν κανείς! Προφανώς αναφέρομαι στον εκλογικό συνδυασμό του απερχόμενου Δημάρχου κ. Παπαναστασίου καθώς και στον εκλογικό συνδυασμό του κ. Πιστιόλα.

Θα είχε ενδιαφέρον να ακούγαμε κάποια στιγμή τη σκέψη τους προφορικά προκειμένου να αντιληφθούμε ποιοι μπορούν να αναλύσουν και να υποστηρίξουν τις γραπτές διατυπώσεις τους.  Να μας πουν ποιο είναι το όραμά τους, ποιες είναι οι προτάσεις τους και το πολιτικό τους περιεχόμενο, ποιος είναι ο προσανατολισμός, η κατεύθυνση και το σχέδιό τους για την περιοχή.

Αντ’ αυτού έχουμε εικόνες, επικοινωνία, βουβά  video και συνθήματα δηλαδή απαλοιφή του στοιχείου της πολιτικής που στοχεύουν, μόνο στις εντυπώσεις και στη χειραγώγηση των πολιτών. 

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά οι πολίτες αποβάλλονται από την πολιτική διαδικασία και  αντιμετωπίζονται ως απλοί καταναλωτές πολιτικών προϊόντων με σφιχτοδεμένο   αμπαλάζ που δεν ανοίγουν για να μάθουμε το περιεχόμενό τους.

Είναι αναγκαίο να ακούσουμε προτάσεις, αντιπροτάσεις, απόψεις και επιχειρήματα για τον πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο χαρακτήρα του νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου που απαιτεί πολλαπλή κουλτούρα. Διότι πως αλλιώς οι πολίτες θα κρίνουν, θα συγκρίνουν και θα προκρίνουν;  Για το  λόγο αυτό ΚΑΛΩ  όλους τους υποψήφιους Δημάρχους σε ανοιχτή  δημόσια συζήτηση – τηλεοπτικό ντιμπέιτ για να δοθεί έτσι η δυνατότητα στους πολίτες να πληροφορηθούν άμεσα για τις θέσεις, τις προτάσεις και τις απόψεις τους.

Πέραν τούτου σε αυτήν την προεκλογική περίοδο έχουμε πρωτοφανή  φαινόμενα απροκάλυπτης πρακτόρευσης συμφερόντων και εξαχρείωση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής που εκδηλώνονται ωμά με τη μορφή των πιέσεων, εκβιασμών, εξαγοράς συνειδήσεων,  εμφανούς και έντονης παρουσίας  και σύνδεσης του χρήματος  με την εκλογική διαδικασία, τις πολίτικές συμπεριφορές και επιλογές, μετατροπή της πολιτικής και οικονομικής ζωής σε τζόγο αφού επικαλούνται ως επιχείρημα για την εκλογή τους τα νούμερα των στοιχηματικών εταιρειών. Πρόκειται για εκφυλιστικά φαινόμενα  που υπονομεύουν την ποιότητα και τη βιωσιμότητα της Δημοκρατίας. Απόλυτη έκπτωση θεσμών και αξιών και βαρύτατη προσβολή για τους πολίτες οι οποίοι πιστεύω  ότι θα διακρίνουν τα παραπάνω εκφυλιστικά φαινόμενα και θα απαντήσουν με τον δέοντα τρόπο.

  • Μιλάτε για ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση, ωστόσο οι επικριτές σας επισημαίνουν πως έχετε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος μάλιστα του Αλέξη Τσίπρα. Κάνουν λόγο για αντίφαση, τι απαντάτε;

Γνωρίζετε πολύ καλά τις σκέψεις μου και τις απόψεις μου για την Τ.Α  τις οποίες έχω επανειλημμένα διατυπώσει προφορικώς και εγγράφως και έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Το κυριότερο και ουσιωδέστερο στοιχείο που διέπει το θεσμό της ΤΑ και τη λειτουργία του είναι η αρχή της αυτονομίας η οποία είναι διατυπωμένη στο Σύνταγμα της χώρας μας ως πολιτική και διοικητική αυτοτέλεια και στον Ευρωπαϊκό Χάρτη  Τοπικής Αυτονομίας (Ε.Χ.Τ.Α.).

Αυτονομία απέναντι στη κεντρική διοίκηση και αυτονομία απέναντι στα κόμματα. Ποτέ δεν ταυτίστηκα με κομματικές κατευθύνσεις και επιλογές διότι είχα πάντα μια κοινωνικό-πολιτική δραστηριότητα που υπερέβαινε τα στενά κομματικά πλαίσια. Το 2002 και το 2006 συμμετείχα στην εκλογική διαδικασία ως υποψήφιος Δήμαρχος Θεστιέων με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία». Κατά την περίοδο 2014-2019  ως επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα», όπως προκύπτει από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, διαφοροποιήθηκα σε πολλά θέματα από τις επιλογές της τότε Κυβέρνησης όπως π.χ. στο θέμα της μείωσης και καθυστέρησης των θεσμοθετημένων πόρων της ΤΑ, στο πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» για το ασφαλιστικό, στην κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών  (ΒΕΑ) για τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάζονται στην καθαριότητα, στην απαλλαγή των μεγάλων  επιχειρήσεων  από τα ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα κ.ά.

Πριν ένα χρόνο απέστειλα επιστολή σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις (πλην της Ν.Δ.) και ζήτησα την ενότητα του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου προκειμένου να υπερασπιστούμε το θεσμό της ΤΑ και να  συν διαμορφώσουμε μια πρόταση για το Δήμο μας ώστε να θέσουμε ένα τέρμα σε μια Δημοτική Αρχή παρωχημένη  και παλαιοκομματική που ταυτίστηκε απόλυτα με ρυθμίσεις και επιλογές της παρούσας κυβέρνησης δημιουργώντας ένα θεσμικό σοκ στην Τ.Α.

Απάντησαν μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, το κόμμα των οικολόγων «Πράσινο και Μωβ». Οι «Οικολόγοι Πράσινοι» δίνοντας στήριξη στην πρότασή μου. Που βλέπετε την αντίφαση;

  • Το 2014 διεκδικήσατε τη δημαρχία. Στις προηγούμενες εκλογές αν και μπήκατε στην κούρσα ωστόσο αποσυρθήκατε και δεν ήσασταν υποψήφιος.  Τώρα τη διεκδικείτε εκ νέου. Τι άλλαξε σε σχέση με το 2019;

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2019 δεν μπήκα στην κούρσα των εκλογών και δεν δέχτηκα να είμαι υποψήφιος για τους λόγους που εξήγησα τότε γραπτώς. Μετά τις εθνικές εκλογές του 2019 έχουμε νομοθετικές ρυθμίσεις δόλιες και βεβιασμένες που υποβάθμισαν το θεσμό της ΤΑ. Για το λόγο αυτό παρίσταται περισσότερο από ποτέ ανάγκη να υπερασπιστούμε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αναφέρομαι στις  νομοθετικές ρυθμίσεις «Θεοδωρικάκου»,  (ν. 4623/19 και 4625/19 οι οποίες  μάλιστα κρίθηκαν αντισυνταγματικοί με την υπ’ αριθ. 2377/2022 της Ολομέλειας του ΣτΕ) με τις οποίες  αποδυναμώθηκαν πλήρως τα Τοπικά Συμβούλια αφού χωρίς αρμοδιότητες και πόρους έχουν πλέον διακοσμητικό χαρακτήρα. Επίσης αποδυναμώθηκε πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο, το ανώτατο όργανο της Τοπικής Δημοκρατίας και έτσι μετά την αφαίρεση  αρμοδιοτήτων του και τη μεταφορά τους στις Επιτροπές του Δήμου (Οικονομική και Ποιότητα Ζωής) οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατέστησαν απλοί θεατές. Τέλος με τους ανωτέρω νόμους  δημιούργησαν, στις προαναφερόμενες Επιτροπές, πλαστές πλειοψηφίες, αλλοιώνοντας εκ των υστέρων τη βούληση των πολιτών και δημιούργησαν με αυτόν τον τρόπο ένα υπέρμετρα συγκεντρωτικό – δημαρχοκεντρικό σύστημα και Δημάρχους ελέω κυβέρνησης.

Η υπεράσπιση του θεσμού της ΤΑ λοιπόν είναι ο κύριος λόγος που συμμετέχω σήμερα στην εκλογική διαδικασία ως υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και βεβαίως η ολοσχερής ανικανότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να σηκώσει το βάρος των μεγάλων διεκδικήσεων και να διεκπεραιώσει τον αναπτυξιακό της ρόλο.

  • Η κριτική σας στη δημοτική αρχή είναι εφ’ ολης της ύλης. Αν κάνουμε μια ιεράρχηση ωστόσο σε ποια ζητήματα πρωτίστως  εστιάζετε;

Η κριτική μας στην απερχόμενη δημοτική αρχή εστιάζεται κυρίως  στα παρακάτω:

  • Κινείται όλα αυτά τα χρόνια στα τυφλά, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς προσανατολισμό, χωρίς ίχνος ορθολογισμού και κατ’ απομίμηση άλλων πόλεων χωρίς να μπορεί να δώσει  μια οραματική και ελπιδοφόρο προοπτική στον τόπο μας
  • Δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί τα κεκτημένα και να σηκώσει το βάρος των μεγάλων διεκδικήσεων με αποτέλεσμα ο Δήμος Αγρινίου να οδηγείται από ήττα σε ήττα.
  • Αδιαφόρησε ολοσχερώς για την ενδοχώρα, τους 9 πρώην Δήμους, τα χωριά μας που βιώνουν ερημιά και  εγκατάλειψη.
  • Δεν μπόρεσε να διεκπεραιώσει το αναπτυξιακό της ρόλο και να ενισχύσει την τοπική οικονομία ώστε να απαντήσει και στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας.
  • Δεν μπόρεσε 9 χρόνια τώρα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του  Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου.
  • Το έργο της μετά από 9 χρόνια είναι σχεδόν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ αφού εξαντλείται στη φραγή του εδάφους με διάσπαρτες ασφαλτοστρώσεις, πλάκες πεζοδρομίων και αχρείαστους στην πλειοψηφία τους κόμβους. Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ένα έργο υποδομής.
  • Δεν έχει τη γνώση, τη φαντασία και την ικανότητα να δημιουργήσει συνθήκες που να συγκρατήσουν τους νέους στον τόπο μας αλλά αντιθέτως  μας οδήγησε σε πληθυσμιακή συρρίκνωση.

 

  • «Η εγκατάλειψη και ερημοποίηση των χωριών μας δεν μπορεί να συνεχιστεί», λέτε. Με ποιον τρόπο δεν θα συνεχιστεί αν εκλεγείτε;

Είναι κοινός τόπος, κοινή παραδοχή ότι τα χωριά μας, που κάποτε ήταν φλέβες αιμοδοσίας για την πόλη του  Αγρινίου  γιατί υπήρχε παραγωγική βάση που εξασφάλιζε σταθερό εισόδημα στους κατοίκους τους σήμερα βιώνουν ερημιά και εγκατάλειψη. Συνεπώς το πρώτο που πρέπει να κάνει μια δημοτική αρχή είναι να δώσει έμφαση με έργα, δράσεις και υποδομές   για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας του Δήμου με την ενίσχυση και  ενδυνάμωση κυρίως του πρωτογενούς τομέα καθώς και με την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού αξιοποιώντας Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα. (ΠΑΑ,leader, interreg, ΟΧΕ, ΤΑΠΤΟΚ κλπ).

Επίσης θα πρέπει να μεταβιβάσει , στο βαθμό που προβλέπεται από τη νομοθεσία, πόρους και αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια ώστε να μπορούν να απαντούν άμεσα και σε πρώτο χρόνο στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Τέλος η Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας το θεσμό του συμμετοχικού   προϋπολογισμού να μεταβιβάσει, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ποσοστό επί του  προϋπολογισμού  για δράσεις και έργα, που θα υλοποιηθούν αποκλειστικά στην περιφέρεια με βάση την αξιολόγηση και την προτεραιοποίηση των προβλημάτων και αναγκών που θα γίνεται από τις Λαϊκές Συνελεύσεις των Δημοτικών Κοινοτήτων όπως  προβλέπονται από τον Κ.Δ.Κ.

  • Ποιες θα είναι οι βασικές προτεραιότητες σας σε περίπτωση που αναλάβετε τη δημαρχία;

Στο νέο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου καθώς το τοπίο είναι πλέον σύνθετο και πολυδιάστατο υπάρχουν πολλές προτεραιότητες όπως αυτές διατυπώνονται στο πρόγραμμά μας και στους επί μέρους τομείς της δημοτικής πολιτικής.

Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια κατάταξη από άποψη σημαντικότητας  σε μείζονος σημασίας προτεραιότητα και μικρότερης σημασίας (δευτερεύουσας) 1η  προτεραιότητα είναι η ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, η ενίσχυση και  ενδυνάμωση  της Τοπικής Οικονομίας η οποία μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για  να απαντήσουμε έτσι στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που μαστίζει την περιοχή μας, την Ανεργία.

Επίσης έχουμε διατυπώσει και άλλες  15 προτεραιότητές μας που είναι:

  1. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΤΣΗ που έχει κόψει την πόλη στην μέση
  2. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ – Ενδυνάμωση-Υποδομές και αναγνώριση τοπικών προϊόντων ως ΠΟΠ/ΠΓΕ – ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  3. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ (1000 ΕΥΡΩ για κάθε παιδί σε κάθε οικογένεια που διαμένει και εργάζεται στο Αγρίνιο)
  4. ΙΔΡΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  5. ΙΔΡΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ» (για την ΔΩΡΕΑΝ παροχή νομικών συμβουλών στους πολίτες που να αδυνατούν οικονομικά να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους)
  6. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ –(ΔΩΡΕΑΝ παροχή ενέργειας) -Καμία οικογένεια στον Δήμο Αγρινίου χωρίς ρεύμα
  7. ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του παλαιού Δικτύου Ύδρευσης από τον ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΑΜΙΑΝΤΟ
  8. ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ-ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  9. ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ( Δημιουργία 4 πάρκων που προβλέπονται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Αγρινίου) – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΥΛΛΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
  10. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ-ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ
  11. ΠΑΙΔΕΙΑ: α. ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ-ΜΑΓΑΖΙΑ (Δέσμευση οικοπέδων για την σταδιακή δημιουργία σύγχρονων νηπιαγωγείων και καλυτέρευση των κτιριακών υποδομών) β.ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
  12. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤIΚΩΝ PARKING
  13. ΑΔΕΣΠΟΤΑ – Άμεση λειτουργία του καταφυγίου ως χώρος προσωρινής διαμονής των ζώων μέχρι την υιοθεσία- ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ
  14. ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (με στόχο την μείωση της εγκληματικότητας)
  15. ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA: Υδατοδρόμιο-Συνεδριακό Κέντρο-Μουσείο Καπνού-Δημοτική Μονάδα εμφιάλωσης νερού στη Νερομάνα-Οικολογική Κατασκήνωση ( eco camping)-Υδροπάρκο –μεγάλο θεματικό πάρκο νερού
Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: agrinio media Δημήτρης Τραπεζιώτης συνέντευξη υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου