Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τι συζητήθηκε στη συνέλευση του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Αιτωλ/νίας

Το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Αιτωλοακαρνανίας συνεδρίασε το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η συμμετοχή του στην απεργία της 30ης Μαΐου, οι επόμενες κινήσεις του σωματείου, όπως και τα αιτήματα και οι διακδικήσεις του. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. του σωματείου μας την Κυριακή 3 Ιούνη και ώρα 6 μ.μ. στο Ε.Κ.Α. ,αφού έγινε συζήτηση για την δράση μας μπροστά στην Απεργία της 30 Μάη , καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις μας για την προώθηση και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.


Εκτιμήθηκε η θετική συμβουλή του κλάδου μας για την επιτυχία της στις 30 Μάη. Η οργανωμένη συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση με τη στολή και το πανό μας , η προώθηση των αιτημάτων μας και μέσα από την κεντρική ομιλία του εκπροσώπου του Ε.Κ.Α. , συνέβαλε να γίνουν γνωστά τα αιτήματά μας σ’ όλη την κοινωνία της περιοχής .

Αυτό το διάστημα προχωρήσαμε και σε άλλες πρωτοβουλίες έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση και τη στήριξη του Ε.Κ.Α. . Ενημερώσαμε τον κ. Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους ζητήσαμε να πάρουν θέση στα αιτήματα μας και να συμβάλουν για την προώθησή τους στους φορείς που έχουν την ευθύνη για μας. Ζητήσαμε επίσης να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο . Όλοι έδειξαν κατανόηση και μας υποσχέθηκαν ότι θα συμβάλουν μέσα από τις αρμοδιότητες που έχει ο καθένας τους.

Είναι γνωστό ότι το έργο που επιτελούμε έχει να κάνει με την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών των δημοτικών σχολείων από και προς τα σχολεία . Ο θεσμός των σχολικών τροχονόμων έχει εθελοντικό χαρακτήρα και οι σχολικοί τροχονόμοι παίρνουν ένα επίδομα 176 € το μήνα.

Η κρίση έφερε σε δεινή θέση το σύνολο των εργατικών λαϊκών οικογενειών . Για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις για την επιβίωση των οικογενειών τους οι σχολικοί τροχονόμοι αγωνίζονται και διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μέσα από τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν για την παραπέρα ασφάλεια των μαθητών και μέσα στο σχολείο.

– Να παίρνουν το επίδομα κάθε μήνα και χωρίς περικοπές στις διακοπές Πάσχα – Χριστουγέννων.
– Ανανέωση εξοπλισμού.
– Μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.

Καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής να μας στηρίξουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα που κάνουμε για την αξιοπρεπή ζωή των οικογενειών μας και ιδιαίτερα τους συλλόγους των Δασκάλων και των γονιών.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες σε όλη τη χώρα να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση των αιτημάτων και να συντονίσουμε τη δράση μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τα μεγάλα λόγια και την κοροϊδία και να πάρει άμεσα μέτρα για την υλοποίηση των αιτημάτων μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μέχρι να επιβάλουμε το δίκαιο των αιτημάτων μας και είμαστε σίγουροι με τη συμπαράσταση και τη στήριξη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων θα τα καταφέρουμε”.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button