ΕξελίξειςΠολιτική

Συνελεύσεις ο ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

po-nomarxiaki-parko-syriza1Σε εσωκομματικές διαδικασίες εισέρχεται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ του Αγρινίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, με δυο διαδικασίες μέσα στις επόμενες μέρες , ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με την ανάδειξη μελών της Γραμματείας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος.

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα στο πάρκο θα γίνει συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ όπου και αναμένεται να γίνει παρουσίαση των δράσεων που προβλέπονται για την συγκρότηση αυτοδιοικητικής κίνησης, ενώ αυτές οι πρώτες ενέργειες θα μετουσιωθούν σε πράξη σε νέα συνέλευση της λεγόμενης αυτοδιοικητικής κίνησης, που θα γίνει την Κυριακή 19 του μηνός στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας.

Η κίνηση αυτή ουσιαστικά θα σηκώσει το βάρος των ενεργειών για την ανάδειξη επικεφαλής , την συγκρότηση ψηφοδελτίου, την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και εν γένει του προεκλογικού αγώνα.
Σε επίπεδο στελεχών είναι μικρός αριθμός αυτών που ακούγονται και οι υποψηφιότητες που τουλάχιστον δείχνουν να επιδιώκουν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σοβαρές αδυναμίες, όπως αυτή του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ και τ. δημάρχου Θεστιέων Δημήτρη Τραπεζιώτη που προσκρούει όμως σε σοβαρές εσωκομματικές αντιδράσεις. Το όνομα του βουλευτή κ. Βαρεμένου επίσης ακούγεται αν και ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, προφανώς επειδή τον ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή και η κυβερνητική προοπτική του κόμματος. Ερωτηματικό παραμένει η στάση του συνδικαλιστή εκπαιδευτικού κ. Κολοβού, που αποτελεί παλιό και έμπειρο στέλεχος του Συνασπισμού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχει γίνει προσέγγιση και σε άλλα στελέχη της Αριστεράς-ενεργούς πολίτες, που δεν είναι απαραίτητα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το βέβαιο είναι πως η διαδικασία αυτή θα είναι άλλη μια «αναμέτρηση» των στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ και της «παλιάς – φρουράς» του Συνασπισμού, που δεν ανέχεται την μετατροπή του σε “χωματερή του ΠΑΣΟΚ” όπως χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί σε πρόσφατη συνέλευση.

Οι δυο αυτές πλευρές έχουν άλλωστε «ανοιχτούς λογαριασμούς» μετά τα όσα έγιναν για την ανάδειξη Γραμματείας της Νομαρχιακής του κόμματος, που αναμένεται να ξεκαθαρίσουν προς το τέλος του μήνα με τον ερχομό στελεχών του οργανωτικού του κόμματος χωρίς να αποκλείεται η επανάληψη της εσωκομματικής διαδικασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button