Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: 74% έλαβε η πρόταση Τσίπρα

Πρόθεση του προέδρου να προχωρήσει σε σημαντικές καταστατικές αλλαγές

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προτείνει εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπή από την βάση

Καθαρό αποτέλεσμα έβγαλε η κάλπη, αφού σε σύνολο 5.784 εγγεγραμμένων μελών στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, 4.681 μέλη ψήφισαν τελικά, ενώ υπήρχαν 5 άκυρα και 30 λευκά.


Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο με πρόταση Τσίπρα έλαβε 3.438 ψήφους, ενώ 1.208 ψήφους έλαβε η πρόταση- τροπολογία που κατέθεσε η «Ομπρέλα», με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταγράφει σαρωτική νίκη ως προς την πρόθεσή του να προχωρήσει σε καταστατικές αλλαγές, σημειώνοντας ποσοστό 74% έναντι 26% της «Ομπρέλας».

Το Σάββατο το μεσημέρι άνοιξαν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ για την κρίσιμη ψηφοφορία των προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα. Η πρόταση του αφορούσε στην εκλογή προέδρου από την βάση και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 το βράδυ ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονταν στις 22:00.

Το απόγευμα ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος την Παρασκευή εξέφρασε την διαφωνία του για τον τρόπο που θα στηθούν οι κάλπες.

Η ψηφοφορία ήταν επί των δύο προτάσεων που έχουν κατατεθεί. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση, και η πρόταση που κατέθεσαν 14 στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» για εκλογή προέδρου και ΚΕ από το Συνέδριο.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: πρόταση Τσίπρα συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ