Δυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Συνέδριο με προτάσεις και ειδήσεις για το «Δυτικά Επιχειρείν»

Ιδιαίτερα θετικός κρίνεται ο απόηχος του Στρατηγικού Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2021» που διεξήχθη στο Αγρίνιο το Σάββατο 20 Νοεμβρίου.

Τόσο οργανωτικά αλλά πρωτίστως σε επίπεδο θέσεων και προτάσεων που εκφράστηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου έχουν θετικό πρόσημο ενώ δεν έλειψαν και σημαντικές ειδήσεις για το αναπτυξιακό μέλλον της Δυτικής Ελλάδας.


Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) και τελούσε υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αγρινίου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ και με την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στον πολυχώρο EMILEΟΝ παρέστη πλήθος κόσμου ενώ συζητήθηκαν οι κρίσιμοι τομείς της περιφερειακής ανάπτυξης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Αναλύθηκαν εξάλλου ζητήματα που επηρεάζουν όλες τις εκφάνσεις ενώ ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών Χρ. Μπούρας προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία (ίδρυση κτηνιατρικού τμήματος και ανέγερσης φοιτητικών εστιών).

Το Συνέδριο απετέλεσε υβριδική εξέλιξη στον τομέα των εκδηλώσεων καθώς συνδύασε τη φυσική παρουσία των συνέδρων, με τη διαδραστική, digital παρακολούθηση των εξ αποστάσεως συμμετεχόντων. Στα πάνελ του Συνεδρίου πρόσωπα της πολιτικής , της αυτοδιοίκησης, της αγοράς και της παιδείας εξέθεσαν τις απόψεις τους.

Μίλησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, ο Τομέαρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενώ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έλαβε το λόγο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ειδικότερα, για τις εξελίξεις στην οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη μίλησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Χάρης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, η Γενική Διευθύντρια της Αυτοδιαχείριση Α.Σ. ΕΠΕ κ. Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Αγρινίου κ. Βασίλης Φωτάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Palεros Dream Homes κ. Κωνσταντίνος Ροκόφυλλος. Συντονιστής ήταν ο Δημοσιογράφος κ. Βαγγέλης Καρανικόλας.

Για τον Αγροδιατροφικό τομέα, τη Γεωργία & την Περιβαλλοντική Διαχείριση μίλησαν η εκπρόσωπος του ΕΛΟΠΥ κ. Ισμήνη Μπογδάνου, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων Πανεπιστημίου Πατρών κ. Άρης Γιαννακάς, ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορών κ. Γιάννης Σελιμάς. Συντονιστής ήταν ο Δημοσιογράφος (εφημερίδα Μαχητής) Ιωάννης Συμψηρής.

Για την Αειφόρο Ανάπτυξη ως μοντέλο επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας Δυτικής Ελλάδας Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Sustainability Packaging Manager της NESTLE ΕΛΛΑΣ SA Πασχάλης Καστανάς, ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Ανάπτυξης Υποδομών ΔΕΣΦΑ ΑΕ Ιωάννης Χωματάς και η Διευθυντρια Διαχειρισης Κινδυνων και προυπολογισμού του ΔΑΠΕΕΠ Ευη Σαμωνακη . Συντονίστρια η Δημοσιογράφος (MEGA TV) κ. Κατερίνα Ζάννη.

Με θέμα «η Νέα Επενδυτική Στρατηγική και οι Παράγοντες Σταθεροποίησης της Αγοράς» μίλησαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίων Ζαΐμης και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με τα Καταληκτικά Συμπεράσματα από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), κ. Αλέξανδρο Γιαννέλο.

Τις εργασίες του συνεδρίου μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι agrinioTv στο Youtube: Δυτικά Επιχειρείν 2021 | Αγρίνιο 20/11/2021 – YouTube  ενώ  οι ομιλίες  αναρτήθηκαν στην  ιστοσελίδα του  www.dytika-epixeirein.gr/

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
new600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button