ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συνέδριο για την αντιμετώπιση καταγμάτων ευθραυστότητας στην Πάτρα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Αντιμετώπισης Καταγμάτων Ευθραυστότητας (FFN GR), το Πανεπιστήμιο Πατρών και τους Πυλώνες Αλληλεγγύης «Κωστής Στεφανόπουλος» οργανώνουν συνέδριο, με τίτλο: «Γεφυρώνοντας το κενό». Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του FFN GR θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Το FFN GR, ως μέλος του διεθνούς δικτύου FFN Global, έχει ως στόχους: την αντιμετώπιση και αποκατάσταση καταγμάτων, την εκπαίδευση και έρευνα στην πρόληψη πτώσεων (δευτερογενής πρόληψη), σαρκοπενία, ευπάθεια, οστεοπόρωση, τη δικτύωση χρηστών και οργάνωση φροντίδας, αλλά και τη διαμόρφωση πολιτικών υγείας σε σχέση με την αξιολόγηση νέων πρακτικών και τη διάχυσή τους.

Σκοπός του δικτύου είναι η ανθρωποκεντρική ολιστική φροντίδα των ηλικιωμένων μετά από ένα κάταγμα ευθραυστότητας μέσα από μια διεπιστημονική προσέγγιση τόσο στην ενδο-νοσοκομειακή φάση, όσο και κατά την κρίσιμη περίοδο επιστροφής στην κοινότητα. Μέλη του είναι ιατροί, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, νομικοί, γεροντολόγοι, ψυχολόγοι και άλλοι επαγγελματίες υγείας.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, στις 8 το βράδυ. Στο πλαίσιο των εργασιών θα υπάρχει δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας στο κρίσιμο πεδίο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στη χάραξη καινοτόμων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας για τους ηλικιωμένους.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους καθηγητές – εισηγητές είναι και οι Hubert Blain από το Μονπελιέ, Collin Currey από το Εδιμβούργο, Paolo Falaschi από τη Ρώμη, Jay Magaziner από την Βαλτιμόρη, David Marsh από το Λονδίνο, και Luca Pietrogrande από το Μιλάνο, οι οποίοι θα καταθέσουν την εμπειρία τους και θα βοηθήσουν στους σχεδιασμούς των δράσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button