Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022»: Κεντρίζει το ενδιαφέρον η έκθεση προϊόντων και γευσιγνωσίας (φωτο)
Έκθεση προϊόντων – γευσιγνωσία με την συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων φιλοξενείται στον πολυχώρο EMILEON στο πλαίσιο του αναπτυξιακού Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2022».
Η έκθεση, η οποία και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, πραγματοποιείται με την στήριξη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτή είναι οι: Αφοί Π. Κουτέρη Α.Ε.(«ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ» Βιοτεχνία ζαχαροπλαστικής & κουλουροποιίας), Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε. (Μεταποίηση & Εμπορία – Παραδοσιακό αυγοτάραχο, Μπούζα Αιτωλικού), Κουβέλη Αρετή του Αλεξάνδρου (ETOLEA Παραγωγή & Τυποποίηση Premium Ελαιολάδου), Ν. & Ν. Γρίβας Ο.Ε. (Παραγωγή & Εμπορία Οίνου), Νταβέλη Ιωάννα («λουκουμμμ… άκι!», Εργαστήριο λουκουμιών-ζαχαροπλαστείο), Παπαθανασίου Α.Β.Ε.Ε. (Τυροκομικά-Γαλακτοκομικά Προϊόντα ορεινής Τριχωνίδας), Τσικριτέας Αθανάσιος (Συσκευασία και εμπορία premium μελιού), Φωλιάς Γεώργιος, αγορά κρεάτων Αμφιλοχίας (Μεταποίηση & εμπόριο κρεάτων), Χαλιμουρδα – Τσιακανίκα Χρυσούλα – Honey Hive (Πρότυπο εργαστήρι Μελιού, Σπολάιτα Αγρινίου).
Ιδιαίτερης αναφοράς χρίζει το Ελ-yum, ένα νέο προϊόν μεσογειακής διατροφής, που είναι αποτέλεσμα έρευνας και ανάπτυξης των Τμημάτων Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων που εδρεύει στο Αγρίνιο και Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής των Πανεπιστημίων Πατρών και Αιγαίου αντίστοιχα, με την εταιρεία Gaea.
Το Ελ-yum είναι ένα καινοτόμο αλειφόμενο προϊόν με βάση το φυτό γλιστρίδα και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, στο πλαίσιο του «Δυτικά Επιχειρείν 2022».