Δυτικά ΕπιχειρείνΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»: Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Μπούρα-Βαρεμένου

Αντιπαράθεση είχαν κατά την διάρκεια του Συνεδρίου «Δυτικά eπιχειρείν 2021» ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

Κατά τον χαιρετισμό του κ. Μπούρα, υπήρξε διαφωνία του κ. Βαρεμένου όταν ο πρώτος χαρακτήρισε το Πανεπιστήμιο Πατρών ως «τη μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία στην Δυτική Ελλάδα, μία βαριά βιομηχανία 70 εκ. ευρώ το χρόνο», μιλώντας για το σχεδιασμό για την ίδρυση Κτηνιατρικού τμήματος στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και τη δημιουργία 200 δωματίων φοιτητικών εστιών σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.


«Εκτιμώ και σέβομαι τους βουλευτές, θα ‘ρθειτε στο γραφείο μου να δείτε ότι ο Πανεπιστήμιο Πατρών πλήρωσε πολύ περισσότερα από αυτά που απορρόφησε. Σας έχω καλέσει πολλές φορές και δεν ήρθατε κύριε Βαρεμένε», είπε χαρακτηριστικά ο πρύτανης, με τον Γιώργο Βαρεμένο να του απαντά ότι δεν λέει αλήθεια.

«Σας καλώ τώρα, αν δεν λέω αλήθεια, με στοιχεία να τα δείτε», ανταπάντησε ο Χρήστος Μπούρας, με τον Γιώργο Βαρεμένο να του ζητά να μιλήσει για τα αποθεματικά του πρώην πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

«600 χιλιάδες ήταν κ. Βαρεμένε, το αμφισβητείτε; Είναι εδώ ο κ. Χαρίτσης που έχει κάνει οικονομικά, υπάρχει ο δημόσιος αποθετικός λογαριασμός. Στο τέλος του χρόνου όλα τα αδιάθετα των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου μπαίνουν εκεί. Τι σημασία έχουν τα 600 χιλιάδες όταν χαλάσαμε 1,5 εκ; Το θέμα είναι το τι θέλει το Πανεπιστήμιο εκτός του κράτους, τρεις φορές παραπάνω. Αυτά τα χρήματα απασχολούν κόσμο και τροφοδοτούν τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας», ήταν η απάντηση του πρύτανη.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 1:58:56:


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button