ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δ. Ναυπακτίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 στο Δημαρχείο Ναυπακτίας το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό τον Δήμαρχο κ.Βασίλη Γκίζα, για το βέλτιστο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει και τη Ναυπακτία.

Παρόντες στη Συνεδρίαση ήταν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ.Θωμάς Κοτρωνιάς, ο Αντιδήμαρχος Αντιρρίου κ.Μπάμπης Καραδήμας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ.Ζαχαρίας Χοχτούλας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος ΔΕ Πυλήνης κ.Ηρακλής Μουχτούρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου κ.Θανάσης Χριστοβασίλης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου κ.Παναγιώτης Κυρίτσης. Παράλληλα, σε επικοινωνία με τους Αντιδημάρχους ΔΕ Πλατάνου κ.Θανάση Κούκουνα, ΔΕ Αποδοτίας κ.Γιάννη Παπαϊωαννίδη, ΔΕ Χάλκειας κ.Σπύρο Τραχυλη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ.Σπύρο Τσέλιο και τη Διοικήτρια του Λιμενικού Τμήματος κ.Μαρία Σταθοπούλου, ο κ.Γκίζας κάλεσε όλους να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και μεταξύ τους διαρκή επικοινωνία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πιθανό να προκληθούν.

Οδηγίες προς τους πολίτες

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να εκδηλωθεί από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, 11 Δεκεμβρίου 2021, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά.


Για το λόγο αυτό, οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη μετακινούνται χωρίς λόγο. Αν πρόκειται ωστόσο να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα, να έχουν ενημερώσει τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν και να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

Επικοινωνία για την αναφορά συμβάντων

Οι πολίτες που επιθυμούν να προβούν σε αναφορά συμβάντος λόγω της κακοκαιρίας, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά απευθείας με τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Εντεταλμένους Συμβούλους ή τους Προέδρους των Κοινοτήτων τους:

Δήμαρχος Ναυπακτίας | Βασίλης Γκίζας, 6945895556
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας | Θωμάς Κοτρωνιάς, 6974058745

Αντιδήμαρχος ΔΕ Αντιρρίου | Μπάμπης Καραδήμας, 6944911442

Αντιδήμαρχος ΔΕ Χάλκειας | Σπύρος Τραχύλης, 6907585818
Αντιδήμαρχος ΔΕ Αποδοτίας | Γιάννης Παπαϊωαννίδης, 6947321545
Αντιδήμαρχος ΔΕ Πλατάνου | Θανάσης Κούκουνας, 6972859051
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος ΔΕ Πυλήνης | Ηρακλής Μουχτούρης, 6987480417

Πρόεδρος ΔΕΥΑΝ | Ζαχαρίας Χοχτούλας, 6936122900

Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου | 2634022199

Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου | 2634027258

Τμήμα Τροχαίας Ναυπάκτου | 2634027453

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: www.civilprotection.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button